Menu
20141001atelierbezoekGondaAtelierbezoek bij Gonda van der Zwaag
 
Op 15 september gingen leden op atelierbezoek bij Gonda van der Zwaag. Dit werd gecombineerd met een bezoek aan het bedrijf Blowups. Een kort verslag van Gonda.
 
Datum 15 september, Plasmolen
 
Om 11 uur stond de koffie klaar op de terrastafels van Gonda met uitzicht op het Zevendal in een stralende zon. De aanwezige leden van zowel de Kring als leden van Sculpture Network hebben daarna het atelier bezichtigd. Woonhuis en atelier is de voormalige boswachterswoning met schuur van Natuurmonumenten en staat in het Zevendal, onderdeel van Natuurgebied de St. Jansberg, op een steenworp afstand van de Mookerheide. Het is een unieke plek waar het werk van Gonda goed gedijt. Door het nog prachtige weer kon ook de lunch buiten worden gebruikt. Dezelfde dag was ook de herdenking van Market Garden waardoor oude vliegtuigen laag over het Zevendal vlogen en bij Groesbeek parachutisten dropten. Op tijd vetrokken we in stoet richting Heijen waar we om 14.00 uur door Hub, een van de eigenaars werden ontvangen met vlaai en koffie. Een aantal collega’s waren direct naar het bedrijf gekomen. 
Na een korte inleiding hebben we met z’n dertienen de fabriek bezichtigd. Voor ons als kunstenaars was dit een goede ervaring en werden er veel wetenswaardigheden met elkaar gedeeld. Het was een uitermate geslaagde dag voor de deelnemers door zowel de onderlinge contacten als de verworven informatie vanuit het bedrijf Blowups.
20141001atelierbezoekGonda220141001atelierbezoekGonda3