Menu
Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 4 april een aanvraag indienen voor artistiek onderzoek of een andere vorm van praktijkverdieping waarmee zij hun artistieke ontwikkeling en/of cultureel ondernemerschap willen bevorderen. De Vrije Beurs Praktijkverdieping kan worden aangevraagd voor plekken in het binnen- en buitenland.
Recentelijk werd de beurs toegekend aan Janneke van der Putten en Jason Hendrik Hansma beide voor een onderzoeksprogramma in het Centre international d’Art & du paysage in Beaumont-du-Lac, Frankrijk en Joan van Barneveld voor samenwerkingsproject met Stichting Onomatopee in Eindhoven.
 
Eerder werd de beurs toegekend aan: Sara Bjarland voor een deelname aan het atelierprogramma aan het HISK, Koen Delaere voor een onderzoeksperiode bij de grafische werkplaats Plaatsmaken, Alexander Mayhew voor het Gallerist Programme in de Appel arts centre, Jens Pfeifer voor een artist-in-residence programma bij  het Chinese European Art Centre, Karen Lancel & Hermen Maat voor hun deelname aan de 3rd Art and Science International Exhibition and Symposium en Maartje Folkeringa voor een werkperiode in Kunstenaarswerkplaats Beeldenstorm.

www.mondriaanfonds.nl