Menu
Stichting Niemeijer Fonds en het Van Abbemuseum organiseren de tweede editie van de Theodora Niemeijer prijs, een stimuleringsprijs voor jonge, vrouwelijke beeldende kunstenaars. Het is de enige Nederlandse beeldende kunstprijs speciaal voor vrouwelijke kunstenaars omdat zij namelijk nog steeds sterk in de minderheid zijn in tentoonstellingen en museale collecties.

De prijs ter waarde van €10.000 wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt aan de kunstenaar die het beste projectvoorstel maakt voor Het Oog. De winnende kunstenaar ontvangt niet alleen een geldbedrag, maar krijgt ook de gelegenheid om haar werk in het gerenommeerde Van Abbemuseum te realiseren. 

Het Oog is een unieke ruimte, een “patio”,  in het Van Abbemuseum en fungeert als een podium dat de gekozen kunstenaar een half jaar ter beschikking krijgt. Het publiek krijgt de kans een kunstwerk te zien ontstaan en kan kennismaken met de kunstenaar. 

De  inzendingtermijn voor de projectvoorstellen start per 15 januari 2014 en loopt tot 5 mei 2014. Een deskundige jury bekijkt de voorstellen en na bekendmaking van de winnaar in juni, gaat deze kunstenaar eind september dit jaar aan de slag.

www.vanabbemuseum.nl

Stichting Niemeijer Fonds