Menu


Nieuwsbericht:

Europese Parlement en Europese Raad keuren Creative Europe Programma goed: nieuw programma, hoger budget en nieuwe ambities

De afgelopen twee weken heeft de Europese Commisie de eerste oproepen van het Creative Europe Programma (2014-2020) gepubliceerd: vier voor het subprogramma Cultuur en dertien voor het subprogramma MEDIA (audiovisuele sector).

Met een budget van bijna €1,46 miljard euro voor de komende zeven jaar (9% meer dan de huidige programma’s) biedt Creative Europe bioscopen, televisie, cultuur, muziek, podiumkunst, erfgoed en aanverwante sectoren de mogelijkheid om internationale zichtbaarheid in Europa en daarbuiten te vergroten. Het nieuwe subsidieprogramma is formeel een feit  op 21 december 2013.

Binnen het subprogramma Cultuur zijn vier programmalijnen waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend. Voor alle acties staat nu een oproep open, met een deadline in maart 2014:

Kick-off Creative Europe tijdens Europadag
DutchCulture, centre for international cooperation kijkt terug op een geslaagde en drukbezochte Europadag in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op dinsdag 17 december 2013. Hier vond voor de culturele, audiovisuele en maatschappelijke sector de Nederlandse aftrap plaats van de nieuwe subsidieprogramma’s Creative Europe en Europe for Citizens 2014-2020. Na een plenaire sessie werden in de verschillende deelsessies de subsidieregelingen toegelicht en de wijzigingen ten opzichte van de huidige programma’s besproken. Als u geïnteresseerd bent in de presentaties, klik dan hier.  

Creative Europe Desk
In alle deelnemende landen geven nationale informatiepunten voorlichting over het nieuwe programma en advies bij subsidieaanvragen. De huidige Culturele Contactpunten (CCP’s) en de MEDIA Desken vormen vanaf 1 januari de nieuwe Creative Europe Desks, in Nederland onderdeel van DutchCulture. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of T 020 61 64 225. Tijdens de kerstperiode zijn wij verminderd bereikbaar, maar in januari staan wij weer graag voor u klaar.