Menu
Dit jaar gingen wij: de nieuwe organisatie voor de ondersteuning van internationale samenwerking op het gebied van cultuur, media en erfgoed van start. De beide ministers verantwoordelijk voor het internationaal cultuurbeleid openden letterlijk de deuren van ons nieuwe kantoor.
Tal van projecten zijn gerealiseerd, waaronder de coördinatie van het culturele programma in het kader van het Nederland-Ruslandjaar en de coördinatie van het Europese project Green Art Lab Alliance (GALA), de uitvoering van het Gedeeld Cultureel Erfgoed Programma en de begeleiding van de culturele- en mediasector bij het succesvol aanvragen van Europese subsidie.

In 2014 staat een verdere optimalisering van onze dienstverlening aan de (internationale) culturele sector en de (diplomatieke) vertegenwoordigers van Nederland in het buitenland, op de agenda. In dit nieuwsbericht leest u over de eerste activiteiten waaronder een landenbijeenkomst Zweden, de start van Creative Europe, het aanstaande erfgoed-werkbezoek voor cultureel attachés, de afronding van NLRF2013 en onze focus op culturele uitwisseling met China.
We werken ondertussen aan de nieuwe corporate site die in januari online gaat. Voorlopig is informatie over internationale culturele samenwerking te vinden op www.sica.nl, via facebook en twitter @DutchCulture. Ook bent u welkom de tijdelijke expositie Rooms with a view (tot maart) in ons kantoor te bezoeken.

We wensen u heel fijne feestdagen en zien uit naar een inspirerend, cultureel 2014