Menu

20131124Europadag17december vrijdag 13 december 2013, 16.30 - 19.00 uur (Inloop 16.30 uur, Programma 17.00 - 18.00 uur, netwerkgelegenheid 18.00 - 19.00 uur). Locatie: Conservatorium van Amsterdam,Oosterdokskade 151 in Amsterdam. Taal: Engels, Toegang: gratis, Aanmelden via de website.

In Nederland studeren op dit moment ongeveer duizend Braziliaanse studenten. Een aantal van hen volgt een opleiding aan een kunstacademie of doet onderzoek op het gebied van design, kunst en cultuur. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam organiseert DutchCulture een netwerkbijeenkomst waarin u kennismaakt met mogelijke toekomstige partners voor culturele uitwisseling tussen Brazilië en Nederland. Wat nemen deze studenten mee uit Brazilië in hun studies? Wat heeft Nederland hen te bieden? Wat zijn hun toekomstdromen? De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen in de kunst- en cultuursector die geïnteresseerd is in culturele samenwerking of uitwisseling met Brazilië.

Programma
De volgende studenten komen aan het woord: Adib Corrêa Vera (trombone, Conservatorium van Amsterdam), Sarah Daher (contextual design, Design Academy Eindhoven), Flávia Evangelista de Azevedo (beeldende kunst, Gerrit Rietveld Academie), Estéfano Romani Hernández (dans/choreografie, Theaterschool Amsterdam), Joana Ozorio de Almeida Meroz(PhD Dutch Design, Vrije Universiteit Amsterdam) en Nina Bessa Giglio (fashion and branding,Amsterdam Fashion Institute). Ook vertelt Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium van Amsterdam over de meerjarige samenwerking met het conservatorium van São Paolo, EMESP. Trombonist Adib Corrêa Vera verzorgt een muzikaal intermezzo. Aansluitend is er gelegenheid tot netwerken.