Menu
LETTER | Lectoraat Art and Public Space

October, 2013

Beste bemiddelaar voor kunst in de openbare ruimte,

Het Lectoraat Art & Public Space (LAPS) van de Gerrit Rietveld Academie ontwikkelt met ondersteuning van het Mondriaan Fonds een digitale helpdesk voor de opdrachtgeving van kunst en ontwerp in de openbare ruimte: DHAPS.

Tijdens LOKO12 in november vorig jaar bleek de hoge urgentie van een digitale helpdesk. Institutionele kennisplatforms op dit gebied, zoals SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en veel CBK's zijn opgeheven of wegbezuinigd. Hierdoor is er versnippering van kennis, expertise en discours ontstaan. DHAPS is nodig om op innovatieve wijze overzicht te creëren voor en over kunst in de openbare ruimte. Op deze manier worden verschuiving en afbrokkeling van het vakgebied voorkomen en draagt DHAPS zelfs bij aan het verder ontwikkelen van het vakgebied.

DHAPS is de plek waar opdrachtgevers u als bemiddelaar kunnen vinden. Het team van DHAPS legt een database aan met profielen van bemiddelaars van kunst in de openbare ruimte. Het Mondriaan Fonds zal opdrachtgevers voor deze profielen doorverwijzen naar DHAPS. Bovendien kunt u zich profileren door aan te geven wat uw specialisaties zijn.

Verder zal DHAPS praktische informatie bevatten en zich richten op de werking van procedures bij opdrachten voor kunst en ontwerp in de openbare ruimte. Vervolgens kan de helpdesk uitgebreid worden tot een platform, dat naast praktische informatie ook ruimte biedt aan uitwisseling, kritisch onderzoek en theoretische reflectie. DHAPS zal zowel een naslagwerk als een forum voor discussie en verdieping zijn.

Voor het samenstellen van DHAPS is uw medewerking nodig. Hiervoor hebben wij niet alleen uw contactgegevens nodig, maar ook informatie over en afbeeldingen van projecten waaraan u heeft meegewerkt. De profielen zijn persoonsgebonden met de mogelijkheid om aan te geven voor welke organisatie u werkt. Wilt u zich aanmelden voor onze mailinglijst zodat we in oktober contact met u op kunnen nemen voor het verkrijgen van uw gegevens en informatie over projecten waaraan u heeft meegewerkt, vul dan uw gegevens in op dit formulier. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Boomgaard

Het Lectoraat Art & Public Space (LAPS) stimuleert onderzoek naar en theoretische reflectie over de rol van kunst en vormgeving in het publiek domein. Het is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen de Gerrit Rietveld Academie (GRA), het Sandberg Instituut (SI), de Universiteit van Amsterdam (UvA), Stichting Kunst en Openbare ruimte (SKOR) en het Virtueel Museum Zuidas (VMZ).

LECTORAAT ART AND PUBLIC SPACE
Gerrit Rietveld Academie

Fred Roeskestraat 96
1076 ED Amsterdam
+ 31 (0)20 57 11 635
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.