Menu

Bijna twintig Kringleden gaven in september te kennen dat ze geinteresseerd waren in deelname aan de Kring-tentoonstelling voorBEELDEN, de tentoonstelling van driedimensionale modellen van monumentale kunstwerken met aan de muur veel schetsen, invallen, foto's en technische tekeningen die de grondslag hebben gevormd voor het kunstwerk, samen met een of meer 'staatsieportretten' van het gerealiseerde werk. Enkele mensen haakten af, sommigen moesten afvallen omdat ze niet in staat waren het proces van ideeontwikkeling met behulp van beeldende middelen te kunnen laten zien. En zo ontstond de groep van elf deelnemers.

 

De deelnemers aan voorBEELDEN zijn:

Henk van Bennekum

Annemie Bogaerts

Adri de Fluiter

Mieke Kleinendorst

Egidius Knops

Cyril Lixenberg

Mari Shields

Johan Sietzema

Frits Vanèn

Helen Vergouwen

Melanie de Vroom

 

Stuk voor stuk laten deze kunstenaars zien dat er niet een eenduidige weg is om tot een kunstwerk te komen. Iedere deelnemer trekt zijn eigen spoor in het gecompliceerde proces van opdracht of idee, via tweedimensionale schetsen en ontwerpen naar ruimtelijke probeersels en uiteindelijk de realisatie in het groot.

Op 7 november aanstaande opent de tentoonstelling de deuren om 17.00 uur; Kringleden zijn nu alvast van harte uitgenodigd.