Menu
Jan Asjes van Dijk (kringlid) ofwel genoemd de (groot-)hertog van Rijsbergen van de Heerlijkheid Bourgondië bereikte op 15 mei jl. zijn 80ste verjaardag. Ter ere van dit jubileum vond samen met Jan Zwaan (schilderijen) de tentoonstelling De Heerlijkheid Bourgondië - Portret van een Vriendschap - plaats in Galerie 180, SBK Dordrecht, van 18 mei t/m 15 juni 2013.
Tijdens de opening van de tentoonstelling werd ook het gelijknamige boek gepresenteerd over het werk van beide kunstenaars en Van Dijks zelfgebouwd kasteelhof 'De Heerlijkheid Bourgondië' in Rijsbergen met voorwoorden van Jan van Handenhoven, Ton Delemarre en Peter d'Hamecourt. Het landgoed speelt een centrale rol in het leven van beiden, die naast collega-kunstenaars vooral ook goede vrienden zijn.
De Heerlijkheid Bourgondië is sinds 1972 een 'work in progress' van Van Dijk. Het secretariaat NKvB is in bezit van het boek. Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.