Menu

uitnodiging Delft the blue revolution19 april - 9 juni 2013
Delft - Jingdezhen: The Blue Revolution
400 jaar Exchange


De opening vindt plaats op vrijdag 19 april aanstaande in de Van der Mandelezaal van Museum Het Prinsenhof (Sint Agathaplein 1, Delft).

Programma:
15:30 Ontvangst
16:00 Welkomstwoord door Patrick van Mil, directeur a.i. Museum Het Prinsenhof
16:05 Relatie Delft-Jingdezhen/Artist in Residence door wethouder Milène Junius
16:25 400 jaar Exchange door Adriaan Rees, projectleider ‘Delft-Jingdezhen: The Blue Revolution'
16:30 Bezichtiging tentoonstelling en borrel
18:30 Einde

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van ‘Delft Keramiek 2013’.
‘The Blue Revolution’ laat een overzicht zien van de resultaten van het uitwisselingsprogramma van kunstenaars/ontwerpers tussen Delft en Jingdezhen (China).
De tentoonstelling neemt je mee op reis, een reis door keramiek en kunst, maar ook een reis door de geschiedenis van beide steden en hun samenwerking. Naast de keramische objecten is er veel aandacht voor de kunstenaars zelf, hun ervaringen en hun inspiratie. 

De tentoonstelling toont werk van kringlid Adrie Huisman, Jiansheng Li, Wan Li Ya, Zhang Ling Yun, Pepijn van den Nieuwendijk, Tineke van Gils, Pauline Wiertz, Hugo Kaagman, Chris Dagradi,  Wendy Steenks en Adriaan Rees.

U kunt zich aanmelden vóór maandag 15 april per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch tijdens kantooruren via 015- 260 23 58.

In Museum Het Prinsenhof is ook nog de tentoonstelling ‘Delfts Blauw. Kunst of Kitsch’ te zien over het imago en identiteit van Delfts Blauw.
Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: IIAS (International Institute for Asian Studies), Simon Levelt en Royal Delft

Museum Het Prinsenhof, Sint Agathaplein 1, Delft.
www.prinsenhof-delft.nl
ikhouvanblauw.nl