Menu
Over de NKVB ledendag 11 december 2019 
 
Met plezier kijk ik terug op de geslaagde ledendag 2019.
‘s Ochtends werden we door Mieke Kleinendorst hartelijk ontvangen  - geassisteerd door Carla Rump - met koffie en lekkers in haar monumentale  atelier. (oude atelier van een van onze oprichters , Hildo Krop) 
In deze ontspannen sfeer begon Jaap Nijstad aan de hand van geprojecteerde beelden ons te vertellen over (beelden in) gips en het gebruik daarvan door kunstenaars door de eeuwen heen.
Terwijl hij nog uren door had kunnen vertellen (bewaren we voor een volgende keer) werd de lunch geserveerd, met heerlijke soep, broodjes, quiches en salades. 
Tijd om met elkaar te eten en te delibereren...
 
Daarna vertrokken we te voet naar de Rijksacademie waar we in de Reading Room ontvangen werden  door de bibliothecaris Marietta Dirker en een rondleiding kregen door de gips-o-theek, met veel gipsen beelden uit vroegere tijden en van de Prix de Rome winnaars.
Vervolgens brachten we een bezoek aan het kerncollectiedepot waar oude manuscripten en tekeningen getoond werden. Tot slot keerden we terug naar de Reading room voor een glaasje, kaasje en een nootje.
 
Mieke en Carla, hartelijke dank voor de leuke en leerzame dag.
 
Godelieve Smulders

202001Kringledendag2019

Hoe werkt dat ook alweer met die groene driehoekjes op de site?

Afbeeldingen met een tonen werk dat te koop is, rechtstreeks van de kunstenaar. Maar hoe krijg je driehoekjes daar?
Heel eenvoudig, zie ook de afbeelding:
- Klik onder je fotominiatuur op het symbooltje voor 'Edit' (potloodje)
- Typ de hoofdletters SALE ergens in het tekstvak 'Description'
- Klik op de knop 'Update'
-
(en als het niet lukt: mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
20191004groeneSALE

ActieNKvBmidresDe NKvB-site heeft links naar alle leden van de vereniging. Alle leden zijn het er over eens dat de NKvB een betere uitstraling verdient. Er zijn veel manieren om dat NKvB-ego op te poetsen en een er van is heel erg eenvoudig: zet het Kringlogo met link op je homepage en in je curriculum vitae met de tekst:
- lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers
- member of the Dutch Society of Sculptors
met een ingebouwde tegenlink naar www.nkvb.nl Die tegenlink kun je dan ook in je links-lijst zetten. Zet er dan meteen het bovenstaande Kringlogo bij of vraag je webmaster om dat te doen. Je webmaster kan de grootte er van aanpassen zodat het netjes past in de layout van je site.AAN: Leden van NKVB


VAN: De Kreek

José de Bruijne

j.de.bruijne@

http://pietervanforeest.nl/de-kreek

Stichting Op Visite

riëlle beekmans

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

page1image3608

http://stichtingopvisite.wix.com/stichtingopvisite https://www.facebook.com/stichtingopvisite

Betreft: uitnodig om deel te nemen aan een fotografieworkshop in De Kreek tijdens Op Visite in de Kreek Beelden in de tuin 

Beste NKVB leden,

Dit jaar organiseert Stichting Op Visite een beelden tentoonstelling in de tuin van De Kreek te ‘s Gravenzande: Op Visite in De Kreek Beelden in de tuin. De feestelijke opening is op vrijdagmiddag 28 augustus om 15 uur. Je bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn. Aan deze tentoonstelling is een intensief activiteitenprogramma verbonden voor jong en oud, voor amateur en professional.

We sturen deze e-mail speciaal gericht aan jullie omdat er op zaterdag 29 augustus van 11 tot 15 uur een fotografieworkshop is. De fotografen Theo Bos en Frederick Linck delen dan hun kennis met de deelnemers.
De workshop start met een korte introductie in het fotograferen van beelden die buiten staan. Daarna ga je zelf aan de slag. De fotografen lopen rond om vragen te beantwoorden. Tegen het einde is er ruimte om je beste foto voor 1 euro op briefkaart formaat af te drukken daarna volgt een bespreking van de gemaakte
foto’s.

De workshop is inclusief lunchpauze waarin je uitgebreid vragen kunt stellen. In het restaurant van De Kreek kun je een broodje kopen maar je mag ook een eigen lunchpakketje meenemen.
[bij slecht weer gaan we binnen stillevens fotograferen]

Een introductie van de workshopleiders:
Frederick Linck werkt in de traditie van de "Human Interest" fotografie. Zijn methode is documentair, zijn benadering empathisch. Hij fotografeert bij voorkeur mensen op straat of bij hun dagelijkse bezigheden met simpele camera's en met bestaand licht. Maar hij maakt ook portretten en stillevens in studio- settings. Zijn onderwerpen vindt hij vaak in zijn naaste omgeving, in zijn woonplaats Den Haag. Mensen die hij tegenkomt - in zijn buurt, tijdens zijn reizen in het buitenland en in de wereld van het circus - geven hem inspiratie tot "communiceren via de camera". Een belangrijk deel van zijn fotografische loopbaan heeft Linck gewijd aan docentschappen en workshops. http://www.pulchri.nl/kunstenaars/frederick-linck

Sinds zijn afstuderen in 1987 aan de Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam) werkt Theo Bos in wat je een dubbele beroepspraktijk zou kunnen noemen. Enerzijds fotografeert hij in opdracht voor (o.a.) lokale overheden, architecten en ontwerpers: portretten, landschap, reportagefotografie. Soms aan de hand van een strikt omschreven opdracht. Meestal open, met ruimte voor eigen inbreng en voorkeuren.

Anderzijds werkt hij als kunstenaar aan eigen projecten die uitmonden in publicaties, digitale presentaties of een tentoonstelling. http://www.theobos.nl

We hopen dat jullie dit net als ons een mooie workshop vind en dat het uitnodigt om mee te doen. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fijne dag,
Namens De Kreek en Stichting Op Visite José de Bruijne en riëlle beekmans 


 

page1image10712