Menu

Expanded Performance

30 september t/m 16 december 2012
Start: zaterdag 17.00 uur, 29 september 2012
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: woensdag t/m zaterdag, 12-17 uur


expanded-performance.tumblr.com

Dit najaar staat het programma van Stroom Den Haag drie maanden in het teken van performance, in de brede zin van het woord. We willen in dit programma praktijken van wat we 'expanded' performance kunst noemen onderzoeken, het format van de tentoonstelling openbreken en het publiek intensief bij dit alles betrekken. Expanded Performance zal geen kant en klare tentoonstelling bij de opening presenteren maar zal, door de performances, activiteiten en het publiek, door de tijd heen veranderen. Het publiek kan deze veranderingen volgen via een blog of via de speciale reeks van rondleidingen die bezoekers meenemen door het gebouw en de ingrepen van de kunstenaars. Expanded Performance kent meerdere snelheden en lagen, die lichten we hier onder kort toe.

Met nieuw werk van vier internationale kunstenaars
Ruth Buchanan (Nieuw Zeeland), Leidy Churchman (VS), Vlatka Horvat (Kroatië/VS), Adrien Tirtiaux (België). Deze vier kunstenaars nemen een bijzondere positie in in wat we het veld van expanded performance kunnen noemen.

 

Expanded Performance werd ontwikkeld in het kader van de zogenaamde Curatorial Intensive over performance kunst georganiseerd door de Amerikaanse organisatie Independent Curators International. Het project werd bij Stroom verder uitgewerkt in relatie tot architectuur en stedelijke ruimte en met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Er gaat dan ook veel dank uit naar de docenten van de workshop, ICI zelf, het Stimuleringsfonds voor Architectuur en de gemeente Den Haag.

Entree: hoofdzakelijk gratis

www.stroom.nl