Menu

20110523salahsaouligrenslanddrentheOp dinsdag 31 mei 2011 om 15.30 bent u van harte uitgenodigd voor de opening van Grensland - Internationale Kunst en Natuurroute Drenthe 2011. Het programma start om 15.30 uur met een ontvangst, gevolgd door een openingswoord door Dick Lubbersen, voorzitter van Stichting Natuurkunst Drenthe.

De officiële opening zal verricht worden door Bert Bouwmeester, burgemeester van Coevorden om 16.00 uur en na de rondwandeling die begint om 16.15 uur zal de middag vanaf 17.00 uur worden afgesloten met een hapje en drankje.

De tien geselecteerde kunstenaars zijn: Desiree de Baar (NL), Jacob Joachm (D), Meg Mercx en Rob Verwer (NL), Chiel Kuijl (NL), Lilian Cooper (NL-GB), Marga Houtman (NL) Mai Movrin (NL),Wolfgang Folmer (D), Graham Hudson (GB).Salah Saouli (LB) (foto)
Ruim 150 kunstenaars stuurden hun voorstellen in waarbij ze zich lieten inspireren door het menselijk gedrag bij het verkennen van grenzen en vaststellen van grenzen. Schoonoord was lange tijd een vrijwel leeg gebied waar de nieuwe bewoners zelf de grenzen moesten stellen. Dit zowel op maatschappelijk gebied als op het terrein van afbakening van hun territoria. Voorwaarde is dat het gaat om ruimtelijke installaties en structuren die zelf de condities ter plaatse (openbaar toegankelijk bos, invloeden van de natuur) minimaal zeven maanden kunnen overleven.
Er ontstaat voor de zesde keer (na De legende, Verstild water, Groene Revolutie, Kunstige archeologie en OverLeven) opnieuw  een prachtige Natuurkunst route in de bossen van Schoonoord met nieuw en afwisselend werk van nationale en internationale kunstenaars.
Natuur en kunst raakt hierdoor verbonden.


Opening vindt plaats in Café Restaurant ‘De Oude Drenthse Boerenherberg’ in het openluchtmuseum Ellert en Brammert, Tramstraat 73, Schoonoord, Drenthe.   

De route is openbaar toegangkelijk, het hele jaar  van zonsopgang tot zonsondergang. Catalogus en routekaarten zijn te verkrijgen bij VVV kantoren.

Voor meer informatie Grensland 2011  http://www.natuurkunstdrenthe.nl/nl/2011