Menu

20110515ArtZuid2011AmsterdamArtZuid 2011 vindt plaats van 27 mei tot en met 28 augustus 2011. In samenwerking met Amsterdamse instellingen, zoals het Stedelijk Museum en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten presenteert schrijver en kunstenaar Jan Cremer zijn sculpturale – The world around, equality in diversity. Wederom vormen de monumentale lanen van Plan-Zuid van architect H.P. Berlage en de in de jaren negentig ontworpen plantsoenen van landschapsarchitect Michael van Gessel het unieke podium voor 50 beelden van internationaal gerenommeerde kunstenaars. De sculpturen worden getoond in het decor van de bijzondere architectuur van de Amsterdamse School. De route wordt verlengd naar de Zuidas.

Jan Cremer confronteert de Europese beeldhouwkunst met werken van kunstenaars uit onder andere de Verenigde Staten, Brazilië, Suriname, India, China, Zuid-Afrika, Indonesië en Japan. Cremer toont lef en maakt van Amsterdam tijdelijk een echte ’Global city of sculptures’ met onder meer kunstwerken van NKvB-lid Mari Shields, Anthony Caro, Yayoi Kusama, Auguste Rodin, Jean Tinguely, Niki de Saint Phalle, Jean Arp, Antony Gormley, Salvador Dali en Subodh Gupta. Westerse en niet-Westerse kunst wordt op een gelijkwaardige wijze tentoongesteld. Het werk Amsterdam Arboreal van Mari Shields is te vinden op de Apollolaan vlakbij de Beethovenstraat.
De opening wordt verricht door Koningin Beatrix, erelid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers, en vindt plaats op 26 mei om 10.00 uur op de hoek van de Minervalaan en de Apollolaan. Meer informatie www.artzuid.com
zie voor een impressie ArtZuid 2011 van ArtFundum