Menu

image001.jpg

Op een van de mooiste plekken van het eiland Voorne ligt, verscholen achter hoge bomen, de geheimzinnige ruïne Ravesteyn in Heenvliet. De ruïne is omgeven door een schitterend landgoed van maar liefst vijf hectare groot. Het landgoed wordt jaarlijks gedurende een aantal weken omgetoverd tot een Beeldentuin.

 

ravesteijnheenvliet17de.jpgBinnenkort opent Beeldentuin Ravesteyn voor de 17e keer haar poorten. Tweeëndertig gerenommeerde kunstenaars, waaronder Kringlid Roland de Jong Orlando, exposeren werk in de tuinen rondom de ruïne. Het werk kent een grote diversiteit: glas, brons, keramiek, steen, hout, staal en kunststof. Er zijn meer dan 200 kunstwerken te bewonderen. Tevens is er een “Vergeet mij niet”-eiland ingericht met gedenkmonumenten. Verschillende kunstenaars aan de expositie hebben hieraan meegewerkt. Extra aandacht is er voor ruimtelijk werk en installaties in- en rondom de ruïne. Het kunstproject ‘Avenue’ van kunstenaars Freetje Meijer en Cora Moret wordt uitgevoerd door dansers die de bezigheden verbeelden van mens en hond. De choreografie wordt verzorgd door Arianna de Vos Burchart (de dansvoorstellingen kunt u op zondag 16 en 30 mei bewonderen). Kunstenaar Marisja Smit gaat de ruïne met haar installatie ‘vangen’ in een vissenkom.

 

Behalve dat er steeds meer kunstenaars uit het buitenland interesse tonen in de Beeldentuin Ravesteyn, komen ook steeds meer bezoekers uit het binnen- en buitenland speciaal naar Heenvliet om de verkoopexpositie te bezoeken. Kunst, natuur en historie zijn tijdens de Beeldentuin Ravesteyn met elkaar verweven. Voor zowel de kunst- als de natuurliefhebber valt er op het landgoed veel te genieten. Het thema van de familiedag op Hemelvaartsdag is “dieren sprokkelen”.

Het kinderatelier is er voor kinderen vanaf zes jaar. Op Moederdag 9 mei is er een speciaal arrangement in samenwerking met het restaurant de Hoecksack in Heenvliet. In de beeldentuin kunt u die dag een swingend optreden verwachten van mega big band “Vals Plat” o.l.v. Keimpe de Jong. Een bijzondere kunstlunch kunt u op zondag 16 mei reserveren. Na het culinair genot vindt er een ontmoeting plaats met kunstenaar en keramiste Janneke Makkink. De schaapskooi op het landgoed is ingericht als theeschenkerij. Hier zijn bovendien huisgemaakte lekkernijen verkrijgbaar.

Een uitgebreid overzicht kunt u vinden op website www.beeldentuinravesteyn.nl 

Zaterdag 8 mei tot en met zondag 30 mei is Beeldentuin Ravesteyn geopend van donderdag t/m zondag tussen 12.00-17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak de Beeldentuin buiten de openingstijden bezichtigen, tel +31 615 266 092 na 13.00 uur Toegangsprijs: volwassen € 5 pp, kinderen t/m 12 jaar € 1 pp