Menu
Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder presenteert in het kunststation Hongersdijk een tentoonstelling waarbij de mens in relatie tot het omringende lanschap centraal staat.

Aanleiding voor Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder is het 200-jarig bestaan van de KMWP (Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder). In de hofstede Hongersdijk zijn vanaf 25 april 2009 kunstwerken te zien van Maartje Korstanje, Kultivator, Dirk Zoete, Eva Fiore Kovakovsky en Tue Greenfort. In het kunststation brengen deze vijf kunstenaars de maatschappelijke, economische, politieke en culturele dimensies van het landschap in beeld. Daarnaast worden vier schetsontwerpen voor een blijvend land art project voor de Wilhelminapolder gepresenteerd van Guillaume Bijl, Michael Beutler, Meg Webster en Jeppe Hein. Op uitnodiging maakten zij een ontwerp , geënt op de culturele, historische en landschappelijke kenmerken van de polder. Op 25 april wordt bekendgemaakt welke van de vier voorstellen wordt uitgevoerd.

Opening zaterdag 25 april 17u30 tot 20u00

Land, art in de Zeeuwse Wilhelminapolder is een initiatief van CBK Zeeland (centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur) en mede ontwikkelt door SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) in opdracht van de KMWP.

25 april t/m 7 juni, wo - zo, 13u00 - 18u00

http://www.cbkzeeland.nl/