Menu

Keramisch werk van 14 Bossche kunstenaars

Opening: zondag 22 maart 16.00 uur

20 maart tot en met 10 mei 2009

Deelnemende kunstenaars: Simone van Bakel, Noes Butter, Roos en Chris, Marianne van Heeswijk, Netty van den Heuvel, Manita Kieft, Joris Link, Evelyne Montens, Anton Reijnders, Arno Tummers, Ivonne van der Velden.

'Gebakken in den Bosch’ presenteert autonome, keramische kunst gemaakt door kunstenaars uit (de regio) ’s-Hertogenbosch. De tentoonstelling wil een overzicht geven van de hoeveelheid en diversiteit van keramisch werk van Bossche kunstenaars. Blijkbaar hebben de keramische organisaties in de stad hun weerslag gehad op het werk van de Bossche kunstenaar. Het geselecteerde werk laat zien dat er verassend en veelzijdig met het materiaal ‘klei’ omgegaan wordt en biedt een onverwachte kijk op keramiek.

'Gebakken in den Bosch’ sluit aan bij meerdere projecten op het gebied van keramiek: ‘The Unexpected, Artists’ Ceramics of the 20th Century’ van het SM’s die in dezelfde periode te zien is en waarin het museum haar verzameling kunstenaarskeramiek toont. ‘Overzicht keramisch Spoor, keramische kunst in de openbare ruimte van Den Bosch’ een overzichtstentoonstelling georganiseerd door de gemeente in het Stadskantoor.

Voor het programma en meer informatie zie: www.cbks-hertogenbosch.nl en www.theunexpected.nl