Menu

Het bestuur van de Stichting Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk, de communiteit van de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven en de kunstenaars Caren van Herwaarden, Marc Dejonckheere en Marc Mulders hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen voor de feestelijke opening van de expositie "WEG VAN PASSIE" op 28 februari 2009.

uitnodiging-passie-breda.jpgTussen 25 februari (Aswoensdag) en 12 april 2009 (Pasen) exposeert de Grote Kerk in Breda de veelbesproken Getekende Kruisweg (1919) van de Vlaamse expressionist Albert Servaes (1883-1966). In dezelfde expositie tonen de kunstenaars Marc Dejonckheere en Marc Mulders werk dat direct door Servaes geïnspireerd is.  Caren van Herwaarden voelt verwantschap met de andere kunstenaars in het verbeelden van de menselijkheid in het sterven.

 

Datum: zaterdag 28 februari 2009

Plaats: Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk te Breda

Programma:

15.00 -15.30   Ontvangst

15.30 uur        Therese Heyne van verhalenbureau De Letterling leidt ons door het programma, waarbij Dom Bernardus Peeters, abt van abdij Koningshoeven,  W. van der Vis, directeur van Stichting de Grote Kerk en Marie jose Eijkemans aan het woord komen. Het Vlaams-Nederlandse duo Koen de Cauter  en Jopie Jonkers zorgen voor een muzikaal intermezzo.

16.00 uur         Gelegenheid tot het bezichtigen van de expositie en het heffen van een glas Trappist.

17.30 uur         Einde bijeenkomst.

U wordt verwacht tussen 15.00 en 15.30 uur. De entree is via de hoofdingang aan het Kerkplein. Er zijn diverse parkeergarages in de directe nabijheid van de Grote Kerk (De Barones en De Prins). Gaarne verneemt de organisatie of u in de gelegenheid bent om deze bijeenkomst bij te wonen. Gelieve u vóór 17 februari 2009 aan te melden bij het secretariaat van de Stichting Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk, telefonisch op nummer 076 - 5 21 82 67 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Expositie WEG VAN PASSIE