Menu
11 08 16wil ringCODA Museum en de Stichting Wilhelminaring presenteren van 21 augustus tot en met 25 september 2016 een overzicht van de winnaars van de Wilhelminaring, oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst.
Dit overzicht omvat portretfoto’s van de winnaars, afbeeldingen van de ringen ontworpen door diverse beeldend kunstenaars en de gedichten die ter gelegenheid van de prijs telkens geschreven zijn. Fotograaf en beeldend kunstenaar Anaïs Lopez maakte voor deze editie een serie unieke portretfoto’s.

De Wilhelminaring is een oeuvreprijs die sinds 1998 om de 2 jaar aan een Nederlandse beeldhouwer wordt uitgereikt. De stichting Wilhelminaring heeft hiermee als doel om -behalve het eren van de winnaar- de belangstelling voor beeldhouwkunst in Nederland te stimuleren. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen ring en een opdracht voor de beeldhouwer een kunstwerk te maken voor het Sprengenpark in Apeldoorn. Bij elk beeld is door een dichter een gedicht geschreven waardoor literatuur en beeldhouwkunst verbonden worden.

De opening heeft plaats op 27 augustus om 13.00 uur in het auditorium van CODA.

De opening wordt verricht door Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA en Fokko Spoelstra, penningmeester van de Stichting Wilhelminaring. Lin Adams, derdejaars student Theater aan ArtEZ in Arnhem en Abel Enklaar, derdejaars student Interdisciplinary Arts in Maastricht dragen de gedichten voor die tot op heden gemaakt zijn voor de winnaars en hun werk in het Sprengenpark.

Uw aanwezigheid bij de opening en uitreiking kunt u kenbaar maken door een mail te sturen o.v.v. het aantal personen en Wilhelminaring naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..