Menu

veldwerk2008landverkenners.jpgVELDWERK 2008 ORGANISEERT LANDVERKENNERS
Periode: 6 september t/m 5 oktober, binnenlocaties open op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Organisatie  Joke Konijn tel 075 642 59 69 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BEELDENDE KUNST EN POËZIE  OOSTKNOLLENDAM
Na vijf succesvolle kunstroutes organiseert kunstenaarsinitiatief Veldwerk dit jaar voor de zesde maal een beeldende kunst- en poëzieroute in de Schaalsmeerpolder bij Oostknollendam onder de titel Landverkenners. Veldwerk heeft kunstenaars en dichters uitgenodigd om zich te laten inspireren door dit landschap van Natuurmonumenten. Na een maandenlange voorbereiding is het resultaat een hele maand te zien. Tijdens een 60 minuten durende wandeltocht over de Schaalsmeerdijk treft u verrassende kunstwerken en objecten van diverse kunstenaars.

KUNSTENAARS EN DICHTERS
In de Schaalsmeerpolder zijn de hele maand september kunstwerken te zien en te beleven van ruim 35 beeldende kunstenaars en dichters van binnen en buiten de Zaanstreek. Kunstenaars Harald Schole en Joost van Haaften werken aan objecten van wilgentenen. Ook kunstenaar Johan Sietzema werkt aan een wilgentenenproject welke gedurende een maand zal drijven op het water de Braak bij de dijk naar Oostknollendam. Langs de Schaalsmeerdijk zult u een aantal spannende projecten ontdekken van o.a. Marjoke Staal en Karen Santen en de Haarlemse kunstenaar Kees Bierman. Ook de bewoners van Oostknollendam worden via een fotoproject van Max Linsen als landverkenners opgenomen in Veldwerk. Al eerder waren de Poelwegbewoners actief in Veldwerk. Gezamenlijk werken zij onder de naam Poelwegverkenners langs de Poelweg aan een bijzonder project met als titel "Loeren in de polder".

DE KIFT EVEN THUIS MET HOOFDKAAS           
De band De Kift ontstond in 1988 in de Schaalsmeerpolder. Nu, twintig jaar later, speelt De Kift speciaal voor Veldwerk op zondag 7 september vanaf 15.00 uur het programma HOOFDKAAS in het Dorpshuis van Oostknollendam (Dorpsstraat 95).  
De kaarten zijn inclusief een entree naar Veldwerk € 10,- en kinderen t/m 16 jaar zijn gratis.   
Reserveren t/m 1 september € 8,- tel.: 075 - 642 5969 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELDWERKBROCHURE
Tijdens uw bezoek aan Veldwerk ontvangt u voor € 6,- een brochure met daarin een beschrijving van de werken van de kunstenaars welke u op uw wandeltocht rond de Schaalsmeerdijk zult aantreffen.
De binnenlocaties zijn open op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Start Veldwerk route: Poelboerderij in Wormer of op locatie

Entree inclusief brochure: € 6,-  (kinderen t/m 16 jaar gratis)

POÉZIEVAARTOCHTEN 
In samenwerking met de Poelboerderij zullen op alle zondagmiddagen van 7 september t/m  5 oktober poëzievaartochten plaatsvinden. O.a. de dichters Hans Kuyper, Basje Boer en  Gerard Beentjes lezen voor uit eigen werk. Tijdens deze vaartochten is er ook een natuurgids aanwezig die vertelt over de flora en fauna van het Wormer- en Jisperveld.
Literaire vaartochten: zondagmiddag van 14.00 - 16.00 uur   
Kosten: € 10,- per persoon inclusief brochure en koffie met een Veldwerkkoekje.
Reserveren tel.: 075 621 91 00  via de Poelboerderij  in Wormer