Menu

VERBEELDING

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal” (Albert Einstein).

Het thema van dit jaar is VERBEELDING. De kunstenaars prikkelen de bezoekers om zich een beeld in het hoofd te vormen; een zogenaamde visualisatie van de kunstwerken die nog gaan ontstaan. Op die manier wordt op een ontspannen manier de creativiteit ontwikkeld en de fantasie geprikkeld. Kunst in Duin stimuleert bewust de interactieve ontmoeting tussen de nieuwsgierige bezoeker en de onbevangen kunstenaar. Kunstenaars uit alle disciplines zullen vertegenwoordigd zijn.

Naast het spectaculaire woodcarven, zullen dit jaar ook land-art kunstenaars waaronder kringlid Hester Pilz hun opwachting maken met indrukwekkende locatiegebonden kunstwerken. Een deel van het Kunst in Duin-terrein zal worden omgetoverd in een Kinder Kunstdorp, waar gedurende het festival verschillende creatieve en leerzame activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden.

Staatsbosbeheer

Het duingebied ‘Hollands Duin’, waar Kunst in Duin plaatsvindt, valt onder auspiciën van Staatsbosbeheer; de belangrijkste partner in het Kunst in Duin-festival. Dit schitterende natuurgebied vormt hierbij meer dan een decor; het leert de bezoekers wat het in stand houden, herstellen en ontwikkelen van het natuurgebied inhoudt, voor mens én natuur. Tijdens het festival dient het gebied als inspiratiebron en werkterrein voor de deelnemende kunstenaars.

Periode, locatie & entreeprijs

Het kunst in Duin-festival vindt van woensdag 29 augustus tot en met zondag 2 september plaats in het Piet Florisdal in Noordwijk (Hollands Duin richting Duindamseslag). De entreeprijs is voor volwassenen € 5,00 (inclusief een consumptie en een programmaboekje). Kinderen vanaf 11 jaar betalen € 2,00. Deelname aan het Kinder Kunstdorp bedraagt € 5,00.

www.kunstinduin.nl