Menu

Datum: 2 juni - 16 september 2012

Deze zomer toont het museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, werk van stromingen uit de jaren 60 en 70 (zoals het Minimalisme en de Nul-beweging) naast het werk van hedendaagse kunstenaars. Het doel van de tentoonstelling ‘Minimal Myth' is het tonen van mogelijke overeenkomsten in de werkwijze. Door de werken naast elkaar te tonen worden juist de verschillen duidelijk en ontstaat een confrontatie tussen heden en verleden. Met iconen als Carl Andre, Mel Bochner, Jan Schoonhoven en Ad Dekkers.

In de Bodonzaal van het museum zullen deze zomer topstukken uit de collectie van Minimal Art kunstenaars uit de jaren 60 en 70 te zien zijn naast gerelateerd werk van succesvolle hedendaagse kunstenaars. ‘Minimal Myth’ zet twee generaties bij elkaar die een gemeenschappelijke interesse delen, maar waarbij de uitvoering verschilt. De selectie van werken brengt tegenstellingen naar voren: een theoretische tegenover emotionele benadering, regelmatig tegenover onregelmatig, objectiviteit tegenover subjectiviteit en aandacht voor details tegenover een totaalvisie. Deze tentoonstelling is samengesteld door Francesco Stocchi, sinds 1 januari conservator moderne en hedendaagse kunst bij Museum Boijmans Van Beuningen.

Kunstenaars

De kunstenaars van wie in de tentoonstelling werk te zien is; Ben Akkerman, Carl Andre, Bernd & Hilla Becher, Larry Bell, Mel Bochner, Nicola Carrino, Marieta Chirulescu, Chris Cornish, Ad Dekkers, Ger van Elk, Dan Flavin, Lydia Gifford, Raphael Hefti, Martijn Hendriks, Nathan Hylden, Donald Judd, Nicholas Knight, Sol LeWitt, Robert Mangold, Brice Marden, François Morellet, Robert Morris, Marc Nagtzaam, Kenneth Noland, Nick Oberthaler, Tomas Rajlich, Kilian Rüthemann, Jan Schoonhoven, Monika Sosnowska, Peter Struycken, Oscar Tuazon, Giuseppe Uncini en Ned Vena.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met visuele bijdragen van Marieta Chirulescu, Chris Cornish, Nathan Hylden, Nicholas Knight, Marc Nagtzaam, Nick Oberthaler en Ned Vena. Deze kunstenaars, die allen deelnemen aan de tentoonstelling, is gevraagd een subjectieve kijk op de tentoonstelling in catalogus-vorm te presenteren. De publicatie is samengesteld door Francesco Stocchi, en in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de museumwinkel.

www.boijmans.nl