Menu
 

Wethouder Karin Peters opent woensdag 14 mei om 15.00 uur in het  Maaspark te Mook de beeldententoonstelling van 2008. De tentoonstelling duurt tot de eerste week van oktober 2008.

 

Gastcurator Gonda van der Zwaag heeft het Maaspark ingericht met werk van Ad Arma, Hans Blank, Irma Horstman, Saskia Boelsums en Peter Veen, Ruud van der Beele en Natasja Bennink.

Ad Arma was in 2007 kunstenaar van het jaar. Hij maakt onder andere bronzen sculpturen. "Tijdloos werk maken! Niks te maken met tendensen. Ik ben de enige die bepaalt wanneer een werk af is, wat goed is en wat niet", meldt Ad over zijn kunstenaarschap. Hans Blank heeft een voorliefde voor maritieme onderwerpen uit oude sagen en legenden. Dodenschepen, Keltische boten, Arken van Noach, Vikingschepen en dolende schepen in de mist zijn onderwerpen waar hij zich thuis bij voelt. Irma Horstman werkt sinds haar eindexamen plastische vormgeving in 1988 als zelfstandig beeldende kunstenaar. Zij heeft een lange rij van exposities op haar naam staan. Ze werkt in brons en ijzer. Saskia Boelsums en Peter Veen werken nauw samen in de beeldende kunst. Hun werk bestaat uit ruimtelijke installaties, vaak voor een specifieke locatie. Ruud van der Beele laat zich inspireren door het Noord-Limburgse en Ierse landschap. Hij stelt: "Het is prachtig als de vormgegeven gevoelens door anderen herkend worden". Natasja Bennink over haar werk: "Door de rauwe toets en door reductie van de anatomie van het model tot de voornaamste lijnen en vormen, ontstaat een krachtig beeld, dat niet volledig ingevuld is, maar middels lacune's en gaten een spanning oproept die het model overstijgt. De ene keer het gehele lijf, de andere keer een fragment".