Menu

Met Beaufort04 is de Triënnale voor Hedendaagse Kunst aan Zee in 2012 aan haar vierde editie toe.

Van 31 maart tot en met 30 september 2012

30-tal locaties verspreid over 9 kunstgemeenten:

De Panne - Koksijde/Oostduinkerke - Nieuwpoort - Middelkerke/Westende
Oostende - Bredene - De Haan/Wenduine - Blankenberge - Zeebrugge

De Triënnale is uitgegroeid tot een succesvol en niet te missen cultureel evenement. De Vlaamse kust en de hedendaagse kunst vinden elkaar opnieuw via monumentale installaties en intrigerende werken, ingebed in de unieke biotoop van de dynamische kustgemeenten.

Voor Beaufort04 maakte een artistieke commissie onder leiding van curator Phillip Van den Bossche en intendant Jan Moeyaert een weloverwogen selectie van hedendaagse Europese kunstenaars. De selectie kunstwerken is een weerspiegeling van wat zich op het hedendaagse Europese kunstplatform afspeelt. De kunstenaars spelen met nieuw of bestaand werk in op de niet-museale omgeving en maken de ku(n)stbezoekers deelgenoot van een fantasierijke en imaginaire wereld.

Beaufort04 is een initiatief van vzw Ku(n)st en haar partners onder hoge bescherming van de heer Herman Van Rompuy, Voorzitter van de Europese Raad.

De meeste kunstwerken bevinden zich in de openbare ruimte en zijn 24/7 gratis toegankelijk. Enkele werken bevinden zich op een binnenlocatie met beperkte openingsuren.
De definitieve lijst met locaties en openingsuren kan u vanaf maart 2012 raadplegen op de website www.beaufort04.be

 

In de eerste weken van januari kwam Beaufort04 hier en daar al in de pers met de eerste namen van de kunstenaars die bekend werden gemaakt. O.a. in De Standaard kon u kennismaken met het werk van Nick Ervinck. Daarnaast gaven we ook twee voorstudies vrij van kunstwerken die u ongetwijfeld niet mag missen tijdens Beaufort: het werk van Flo Kasearu en Ivars Drulle, vanaf 31 maart te zien aan de Vlaamse kust!

Start opbouw

Begin februari start de opbouw van de eerste kunstwerken. Ter hoogte van de Chalet West-Hinder in Wenduine (De Haan) start de Finse kunstenaar Marco Casagrande met de bouw van een enorme “zandworm”. Zijn indrukwekkende installatie wordt maar liefst 40 meter lang en zal de bezoeker toegang geven tot een stukje onder de duinen.

Om van de ene locatie naar de andere te gaan, kan u gebruik maken van de kusttram.
Aan elke halte van de kusttram wordt de dichtstbijzijnde Beaufortlocatie bewegwijzerd.

Er werd in samenwerking met de toeristische diensten van de verschillende kustgemeenten een wandelparcours uitgestippeld. Deze wandelingen zijn verzameld in de Beaufort-wandelgids.