Menu

20111121strandbeestnieuweenergieboijmansOp dit moment is tot en met 26 februari 2012 te zien in Museum Boijmans: Nieuwe energie in design en kunst, een tentoonstelling over energie en het zoeken naar een nieuwe balans in onze leefomgeving. Kunstenaars, ontwerpers en progressieve denkers presenteren hun (alternatieve) gedachten in de omgang met energie.

Museum Boijmans Van Beuningen toont een verzameling verrassende voorbeelden van kunstenaars en ontwerpers die met ongewone en inventieve oplossingen rondom het begrip duurzaameid, zoals onder andere Atelier NL, het duo Auger-Loizeau, Joris Laarman, Philippe Rahm, Bertjan Pot, Michiel van Bakel, John Körmeling, Oskar de Kiefte, Eric Klarenbeek, Mike Thompson, Panamarenko, Jurgen Bey, mischer'traxler, Gerrit van Bakel, Dunne & Raby, Jeroen Verhoeven,  Zoe Papadopoulou, Design Drift en Theo Jansen.

 
Theo Jansen in Museum Boijmans Van Beuningen.
Het metalen strandbeest van Theo Jansen is te zien in de tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’. Ook andere mooie duurzame uitvindingen zijn te zien; onder andere de lamp die kan branden door middel van Chinese hamstercellen die genetisch gemodificeerd zijn met het lichtgevende gen van een vuurvliegje. Ook het zelfgebouwde vliegtuig van Joost Conijn, waarmee hij vorig jaar naar Afrika vloog, is te zien in het museum. En wat dacht u van de omgekeerde Porsche van Oskar de Kiefte? De Kiefte poneert hiermee de stelling dat auto’s achteruit harder kunnen rijden vanwege de ideale stroomlijnvorm.

 

Miniatuur Strandbeest van Theo Jansen is te koop. Goed nieuws voor fans van Theo Jansen’s Strandbeesten: de miniatuur versie is te koop in de museumwinkel. De grote versie van het strandbeest is te zien in de tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’. Theo Jansen is bekend van zijn wandelende sculpturen, en dan met name zijn Strandbeesten. Hij maakt ze al jaren: immense constructies van PVC-buizen, die zich door middel van gewrichten, zenuwen en luchtaandrijving zelfstandig voort kunnen bewegen. Meer weten of Theo Jansen’s ingenieuze Strandbeesten? Bekijk de video’s op zijn website.