Menu

20111026verbekeantwerpenHet krioelt en zoemt in het najaar van 2011 in de Verbeke Gallery te Antwerpen, wanneer kunstenaarsduo STARTEL een installatie met levende vliegen maakt. Van made tot pop tot vlieg tot kunstwerk: de tomeloze levensdrang van deze 7 dagen levende vlieg is het uitgangspunt van deze opmerkelijke installatie.

Wat te doen als je maar een enkele week zou hebben om te leven? De banaliteit van het bestaan, de eindigheid en de drang sporen na te laten vormen de context van deze tentoonstelling.

De Verbeke Gallery is deze herfst een laboratorium waar in grote getale de Calliphora vomitoria (de blauwe vleesvlieg) gekweekt wordt. In een afgesloten tent worden de vliegen doormiddel van eiwitrijk voedsel , lokstoffen en fluoriserende lampen naar vellen papier geleid. Door middel van speciaal ontwikkelde watergedragen inkt zullen zij hun sporen nalaten en hun leven voor de eeuwigheid bewaard blijven.

Naast deze installatie zullen diverse resultaten van eerdere installaties met vliegen en werken gemaakt met dode vliegen ter zien zijn.

Het kunstenaarsduo STARTEL is opgericht in 1995 door Jan Starken en Mark Schotel. Zij zijn gefascineerd door de essentie en maakbaarheid van het leven. Hun installaties met levende vliegen waren eerder te zien bij o.m. Arti et Amicitae, de Verbeke Foundation en Retort Art Space.


 Leopold de Waelstraat 37 - 2000 Antwerpen - België   Openingsuren: Donderdag-Zaterdag, 14u-19u
+32 (0)493 07 81 53 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - View map  -   www.verbekegallery.com