Menu
20110919marijkevanwarmerdamboijmans28 oktober 2011 opent in Museum Boijmans Van Beuningen de tentoonstelling 'Dichtbij in de verte': de grote retrospectieve tentoonstelling van Marijke van Warmerdam (1959). Gastconservator Jan Debbaut, voormalig directeur Collectie van Tate Modern in Londen, geeft een inleiding op de tentoonstelling van Marijke van Warmerdam.

Deze release bevat meer informatie over de kunstenaar, het oeuvre en de tentoonstelling in bewegend beeld.  Filmmaker Rudolf Evenhuis volgde Marijke van Warmerdam voor een lange periode en maakte de documentaire 'Dichtbij in de verte' ('Close by in the distance'). Het online videokanaalarttube.boijmans.nl heeft de primeur en toont de verkorte versie van deze documentaire. De video laat zien hoe de nieuwste films van Marijke van Warmerdam tot stand kwamen: de nauwkeurig geregisseerde films ‘Face to Face’ (2011), 'Rrrolle - blue' (2011) en ‘Rrrolle - red’ (2011). Ook komen in de video beeldend kunstenaar Marlene Dumas, galeriehouder Kees van Gelder, gastconservator Jan Debbaut en Lynne Cooke aan het woord. Ze bespreken ieder op eigen wijze verschillende werken van Marijke van Warmerdam.

Marijke van Warmerdam woont en werkt in Amsterdam en Karlsruhe. Haar werk was te zien tijdens vele belangrijke internationale tentoonstellingen, waaronder de biënnales van Venetië, Sydney en Berlijn en Documenta X in Kassel. Haar oeuvre is vertegenwoordigd in diverse collecties, onder meer in het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Stedelijk Museum in Amsterdam en sinds kort in Museum Boijmans Van Beuningen. Tentoonstelling Marijke van Warmerdam
Dichtbij in de verte: 29 oktober 2011 - 22 januari 2012 Museum Boijmans Van Beuningen Museumpark 18-20 3015 CX Rotterdam, 010 44 19 561  www.boijmans.nl  - video op arttube.boijmans.nl.