Menu
Tulp


Gezicht


T&L


Sehnsucht 01


 

Open Stal in Olderberkoop

20110716corrievandevendelopenstalOpen Stal is een feest der herkenning met kunstenaars van de afgelopen 40 jaar.

Van 30 juli tot en met 28 augustus 2011 loopt de expositie Open Stal, de kunst- & kijkroute in het dorp Oldeberkoop (Fr). Opening is op 30 juli om 14.00 uur. De expositieruimtes zijn te vinden op locaties die buiten Open Stal als woon- en werkruimtes dienst doen zoals een kerk, consistorie, hotel, school, stal en garage, maar ook groenstroken en tuinen. 


Dit jaar bestaat Open Stal 40 jaar en ter gelegenheid daarvan zijn ongeveer 50 kunstenaars uit het verleden opnieuw uitgenodigd, waaronder ook de Kringleden Jan Ketelaar en Corrie van de Vendel. Vanaf 30 juli zal het werk STILTE van Corrie van de Vendel onderdeel uitmaken van Open Stal 2011. Eerder in 2003 heeft zij bij Open Stal een van haar installaties met elektronica gestuurde motoren laten zien: Niet zwart/wit. Een licht lijf opgebouwd uit vele spanten sidderde daar in de ruimte.


Het werk STILTE bestaat uit een bijna zaalvullend vlak van folie. Dit folie golft in de luchtstroom en zorgt voor een zacht knisperend geluid. Op één plek staat een felle spot op een opening in het vlak. Die spot staat klaar om een spreker te belichten. Of op die plek nu wel of niet een spreker de aandacht vangt: veel meer dan wat knisperen is er niet te horen. Het is de stroom die de nadruk krijgt: steeds in beroering, onophoudelijk veranderend. Die stroom overstelpt de ongeziene spreker. We wachten op woorden, het is slechts geruis dat ons oor vult. Dat wat gezegd wil worden gaat verloren in eindeloze beweging. De sprekersplek in haar installatie staat open voor allen. Mocht u overwegen te spreken in de installatie dan kunt u contact opnemen met haar of (ad-hoc) met de organisatie ter plaatse in de kiosk.

Stichting Open Stal geeft ter gelegenheid van dit 40-jarig jubileum een boek uit. In het boek wordt aan de hand van thema’s en een tijdbalk een sfeerimpressie geschetst van veertig jaar Open Stal in Oldeberkoop. Foto’s nemen in dit jubileumboek een belangrijke plaats in evenals interviews met kunstenaars en oud-bestuursleden. Het boek is te koop via de website en tijdens Open Stal bij de kiosk. Corrie zal aanwezig zijn op 30 en 31 juli. Expositie is elke middag open van 13.00 tot 18.00 uur.
Stichting Open Stal - Molenhoek 31 - 8421 PL Oldeberkoop,  www.openstal.nl/