Menu

20110629blauwWG Kunst wil graag de kleur B L A U W vanuit de visie van verschillende kunstenaars verbeeld zien. Wat betekent blauw? Hoe wordt blauw in de kunst gebruikt? Wat doet blauw met jou?

15 kunstenaars zijn deze uitdaging aangegaan met als resultaat een sprankelende tentoonstelling met als rode draad: B L A U W.
Disciplines: schilderijen, keramiek, wandobjecten, beelden en video’s.
Deelnemers: kringlid Alinda Ottens,  April Bergvik – Frans Berntsen – Marian Bijlenga – Colette Curfs – Marlijn Franken – Edgar Jansen – Susan Hammond – Anita Manshanden – Petra Morenzi – Barbara Nanning –  – H.F. van Steensel – Ans Swart – Alexandra Timmer – Wendela de Vries.

Blauw is een koele, rustige en neutrale kleur. Het werkt kalmerend en verzachtend. Het opent de geest voor intuïtie, het is de kleur van sprookjes en fabels. Blauw is ook de kleur van de hemel. In alle tijden en alle culturen is de blauwe hemel de verblijfplaats van goden en godinnen. In de klassieke oudheid was blauw de kleur van de oppergod en dus een bovenaardse kleur. Later werd dit dan de kleur van de adel, omdat iedereen vond dat deze verheven was boven het gewone volk.

Vroeger dacht men dat blauw de kracht had om kwade machten te verdrijven, daarom werden de deuren en luiken van huizen vaak helblauw geverfd. Nu nog zie je in Zuid-Europa veel blauw aan de huizen, maar dit is om de vliegen buiten te houden, want die houden niet van blauw.

Nachtblauw is het meest donkere blauw dat denkbaar is. Het is de geheimzinnigste van alle kleuren, en daarom de kleur van pure romantiek, maar ook van de dood.

En natuurlijk is blauw de kleur om lijden uit te drukken en te verzachten  in The Blues.

Opening: vrijdag 1 juli 17.00 – 19.00 uur. Tentoonstellingsperiode: 1 juli t/m 17 juli,
woensdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

WG KUNST, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 (Wilhelmina Gasthuisterrein), 1054 SP Amsterdam

020-61615151 / www.wgkunst.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.