Menu

20101129JonGardellaWierdenlandVan 24 december 2010 tot en met 31 augustus 2011 exposeert Kringlid Jon Gardella in Museum Wierdenland Ezinge. De opening vindt plaats op donderdag 23 december 2010 om 15.00 uur door Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum. Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de zomer van 2010 liet Jon Gardella nimmer zijn kano te water om te genieten op de rustig kabbelende maren van het Groninger Hoogeland. Toch was hij in flow. Hij werkte vrijwel onafgebroken aan het beeld Middag-Humsterland, een golf die krachtig verticaal opstijgt en naar de hemel reikt. Een beeld vol beweging dat nimmer zal stollen in het brons waarin het gegoten is. Dit beeld is gemaakt in opdracht van de gemeente Winsum voor het dorp Ezinge. De plaatsing van het beeld bij de ingang van het Museum Wierdenland vormt de aanleiding om in het museum een breed overzicht te geven van het werk van de kunstenaar en de ontstaansgeschiedenis van het beeld Middag-Humsterland. De tentoonstelling bestaat uit tekeningen, voorstudies en bronzen beelden: bewegingen uit de natuur, vrouwen en paarden. Een tentoonstelling over de passie voor beweging Loving Flow.

Jon Gardella is een in Nederland werkende beeldhouwer, tekenaar, schilder en een decorontwerper. In 1968  studeerde hij aan de Kunstacademie Academia di Belli Arti in Rome, bij de professoren Venanzo Crocetti en Pericle Fazzini. Hij vervolgde zijn studie, voor 4 jaar aan de Rijksacademie in Amsterdam bij Piet Esser en Paul Gregoire. Gardella behoort tot het selecte gezelschap van monumentale beeldhouwers - de derde generatie beeldhouwers van de Rijks Academie van Beeldende Kunsten te Amsterdam, genaamd:"de Groep van de figuratieve abstractie". Gardella’s atelier en woning bevinden zich in het pittoreske wierdendorp Garnwerd in Groningen.
Meer informatie www.wierdenland.nl
Foto Joost Sizoo