Menu

20101110CobraTriennaleStephanieVan 13 november tot en met 5 december 2010 vindt de Triënnale Amstelveen 2010 plaats in het Cobra Museum te Amstelveen. De Triënnale tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 13 november om 16:00 uur door de wethouder van cultuur van Amstelveen, John Levie. Het thema van de tentoonstelling is woord en beeld. Elke kunstenaar kiest een gedicht van een dichter rond de Cobragroep, waar zijn/haar werk een dialoog mee aangaat. Aan de tentoonstelling is ook een prijs verbonden, de Aemstelleprijs van de gemeente Amstelveen. Het museumpubliek fungeert hierbij als jury. Elke bezoeker krijgt een stembiljet om zijn of haar stem uit te brengen. De prijsuitreiking is op 4 december.

Aan de Triënnale Amstelveen 2010 zal worden deelgenomen door 19 beeldend kunstenaars, die elk met een kunstwerk in de Triënnale tentoonstelling worden opgenomen. De deelnemers werden onlangs door de jury geselecteerd:
Naast de NKvB-leden Stephanie Rhode en Jan Verschoor zijn dat Sharon van den Berg, Nicole van Buuren, Isabelle Duval, Hans Fransen, Noor Geurts, M.S. Hoekstra, Jeltje van Houten, Ma Hui, Stef Kreymborg, Marijke van Oostrum, , Norman Roemer, Ellen Roos, Kees Streefkerk, Annette van Waaijen, Heidi Wallheimer, Hilly Immink-van der Weele en Corry Zwart.

Meer informatie www.cobra-museum.nl