Menu
Child Bride


Umano


L'Ex Monastero


Helmeted


 

Tijdverdrijf in Brunssum

tijdverdrijfbrunssum2010.jpgTijdverdrijf Kunstmanifestatie rondom slow art in Schutterspark Brunssum 6 / 7 & 8 augustus 2010. Veertien kunstenaars en kunstenaarsgroepen, waaronder NKvB-lid Erik van Maarschalkerwaard, tonen kunstwerken die draaien om het begrip traagheid. Ze spelen met de tijd door hem op te winden, af te draaien of tot stilstand te brengen. Vormen van tijdverdrijf die niet belust zijn op sensatie, maar uit zijn op verdieping, intimiteit, beleving of vluchtigheid.

Het Schutterspark werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw aangelegd voor de zondagsrust van de mijnwerkers. Tot op heden wordt er volop gerecreëerd. Tussen het bosachtige landschap en de ‘rode beek’ staan nog steeds de zogenaamde pomphuizen waarin het water van de steenkoolmijnen werd gezuiverd. Park én pomphuizen vormen het decor voor Tijdverdrijf.

Officiële opening: Vrijdag 6 augustus om 12.00 uur - Zaterdag 7 augustus, 21.30 - 22.30 uur: Voorstelling Context van het POW Ensemble - Zondag 8 augustus, 12.00 - 18.00 uur: Presentatie Skryf door Gijs van Bon - Zondag 8 augustus, 20.00 uur: Feestelijke afsluiting. Tijdens Tijdverdrijf brengt Een Ander Geluid diverse singer-songwriters. Zie voor het programma en andere informatie http://www.burana.nl/ en http://www.hklimburg.nl/