Menu

kunstroutezijpe2010b.jpgVan 20 juni tot en met 29 augustus 2010 wordt de Kunstroute Zijpe 2010 gehouden. Het is een unieke combinatie van kunst gemaakt door professionele kunstenaars, amateurkunstenaars en kunst gemaakt door leerlingen van de acht basisscholen uit de gemeente Zijpe. De scholenprojekten worden begeleid door professionele kunstenaars. Er zijn vier binnenexposities in kerken en er is een beeldenroute op locatie langs de Grote Sloot.

Gelijktijdig organiseert de stichting Kunstroute Zijpe van 19 tot en met 27 juni in Petten een staalsymposium, waarbij de stichting onder een symposium verstaat: een manifestatie waarbij kunstenaars gedurende een bepaalde periode, onder het toeziend oog van het publiek, elk individueel ter plekke een beeld maken. De deelnemers die tijdens de werkperiode uit platen cortenstaal hun ontwerp realiseren zijn de NKvB-leden Merel Holleboom, Roland de Jong Orlando en Henk Rusman, naast Karin Dekker en Marco Goldenbeld. De kunstenaars werken dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Opening van route en symposium: zondag 20 juni om 11.00 uur in het Cultureel Centrum Petten (voormalige kerk aan het Plein 1945, nr. 27).

Meer informatie www.kunstroutezijpe.nl