Menu

deringbaantilburg2010.jpgVan 20 mei tot en met 30 juni 2010 organiseren Stadsmuseum Tilburg en StichtingStraateo voor de vierde keer een manifestatie omtrent een bijzondere Tilburgse straat. Met een gevarieerd programma laten zij dit keer hun licht schijnen op het verleden, het heden en de toekomst van de ringbaan. Op donderdag 20 mei is de officiële opening van de manifestatie, met onder andere wethouder Marjo Frenk, de ‘geest’ van ringbaan-ontwerper ir. J. Rückert, een film van Peter Hofland en optredens van Gemengd Koor Vredeskerk. Nadien is er bij De Rooi Pannen een receptie en kunt u de Reizende expositie bezoeken.

Deelnemers Kringlid Melanie de Vroom samen met Ad Roefs, Eric van der Westen, Helma Melis, Bjoern Hofmans, Marijn Wittevrongel, Jeroen Veenstra, Nick J. Swarth. Met ondersteuning van BKKC en Stimuleringsfonds voor Architectuur/Belvedere.

• Aanvang: 17.30 uur - Locatie: Vredeskerk (Ringbaan-West 94)

Receptie: De Rooi Pannen (Dr. Ahausstraat 1)

Op vrijdag 21 mei wordt in de voormalige Drögefabriek een omvangrijke Overzichtsexpositie geopend over de historische ontwikkeling en de toekomst van de ringbaan. De opening wordt verricht door wethouder Joost Möller en Frank van Kruisselbergen (adj.dir. Stichting Mommerskwartier).

• Aanvang: 16.30 uur - Locatie: Drögefabriek (Goirkestraat 96)

Entree: links van Audax Textielmuseum

Meer informatie www.stichtingstraat.nl en www.stadsmuseumtilburg.nl