Menu

winterlicht2009a.jpgWinterlicht - 'belevenissen in het park'

Julianapark

Burgemeester Knappertlaan

Schiedam

18, 19 en 20 december 2009 van 17.00 tot 22.00 uur

 

In 2009 bestaat het Julianapark 80 jaar. Het is dan ook 50 jaar geleden, dat er in het Julianapark grootse lichtmanifestaties plaats vonden. Deze tijdsmarkering is een mooie aanleiding voor een nieuw, groots lichtproject in het Julianapark met de mogelijkheid er een tweejaarlijkse tentoonstelling van te maken. De lichtmanifestaties in de vijftiger jaren vonden plaats in de zomer, de nieuwe lichtmanifestaties zullen in de winter plaats vinden. Want als er één seizoen is, waarin de mensen elkaar opzoeken, daar waar het licht en warm is, dan is het wel in de donkere dagen voor kerst.

Op 18, 19 en 20 december 2009 organiseert stichting Cultuur Borrelt i.s.m. kunstenaar Aris de Bakker, SWS Welzijn en gemeente Schiedam de lichtmanifestatie Winterlicht in het Julianapark te Schiedam.

 

OPENING: vrijdag 18 december om 18 uur door burgemeester Verver. Elke avond van 17.00 tot 22.00 uur zullen er 15 tot 20 lichtkunstwerken en videoprojecties in het park te zien zijn van Peter Zegveld, Tom Veeger, Roland Schimmel, Arno Scheper, Stansfield & Hooykaas, Geert Mul, Lidwien Kraakman, Ayuk Kuperus, Herman Kuijer, Marko de Kok, Ronald van der Meijs, Esther Hoogendijk, Kringlid Mieke van den Hoeven, Jaap de Jonge, Sarah Barkmeijer en Paul Baartmans. Aan deze kunstenaars is gevraagd een lichtobject of -installatie of een video te tonen, passend bij het thema 'belevenissen in het park' .

Tijdens Winterlicht kunt u ook genieten van (diverse?) vuuract(s) en een muzikaal programma met o.a.:

Vrijdag 18 december: Kawienbi (percussiegroep), jazzbigband "Barend Hoek Collective"

Zaterdag 19 december: Convoi Exceptional

Zondag 20 december: het Schiedamse vrouwenkoor Femmes Vocales

Eten en drinken: Tussen 18.00 en 19.00 uur wordt er o.a. soep, brood en chocolademelk en glühwein geserveerd. De catering wordt mede verzorgd door SWS Welzijn / buurthuis De Erker.

Voor meer informatie en het complete programma: www.winterlicht.nl

In projectruimte de KetelFactory aan Hoofdstraat 44 in Schiedam is tijdens dezelfde openingsuren een expositie van Roland Schimmel te bezichtigen.