Menu

dredevensbonnefanten2009.jpgProspect Park V, if someone keeps it up that long, there must be something good in it is de titel van een tentoonstelling van het werk van vier Nederlandse en Belgische kunstenaars. Dre Devens is een van hen; de tentoonstelling loopt van 14 juni tot en met 27 september 2009.

 

Na twee edities met werk van jonge, veelbelovende kunstenaars, gevolgd door twee grootschalige projecten van kunstenaars in hun zogeheten midcareer gaat het museum in Prospect Park V eens aan de andere kant van 'great expectations' en het min of meer gearriveerde kunstenaarschap kijken. Onder de titel: If someone keeps it up that long, there must be something good in it  staan vier kunstenaars uit Nederland en België centraal die in werk en leven onverdroten hun eigen koers varen en zo een intrigerend, uitgekristalliseerd oeuvre hebben weten op te bouwen.    

Te zien zijn interieurfoto's uit Rusland, China, Japan en Mongolië van Marrigje de Maar (1944 Den Haag - Groningen). Beschilderde paneeltjes en werken op papier in boekvorm van de vrijwel onbekende Toon Tersas (1924 Weert -1995 Dessel, B). Beschilderde fotografie en andere werken geïnspireerd op het 'neigisme' van pataphysicus Capitaine Lonchamps (1953 Spa, B), het stijlvolle minimalisme in situ van Dre Devens (1946 Heerlen - Maastricht) en audiowerk van Rod Summers (1943 - Dorset, England- Maastricht).

Ga voor meer informatie, zoals de openingstijden naar www.bonnefanten.nl/nl/hedendaagse_kunst