Menu
20180924 van Zijp in progres text sculpture Land Art DelftWAD Poëzie in Beeld
 
zondag 9 september 2018 om 15:00 uur 
9 september t/m 30 november 2018, Rotterdamseweg 205
 
World Art Delft heeft 10 edities van beeldende kunst en poëzie gepresenteerd. Telkens heeft één gedicht van een dichter uit de wereldpoëzie (ook die van Nederland) als inspiratiebron gediend.  
 
In deze editie 11 presenteert de galerie binnen en in de buitenruimte kunstwerken, waarvan de kunstenaars zich hebben laten inspireren door een speciaal gedicht van eigen keuze.
 
Bij deze tentoonstelling verschijnt een catalogus met de werken van de kunstenaars met de daarbij gekozen gedichten.
De tentoonstelling is van vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 te bezichtigen t/m 30 November.
 
Kringlid Marcel van Zijp is hier vertegenwoordigd met een aantal tekstsculpturen die zowel in de binnenring als in de buitenring van het buitengebied te zien zullen zijn. Waaronder de grote tekst sculptuur “Erstarrung”. Een monumentale steen die van Zijp tien jaar geleden tijdens een symposium in Sprimont maakte. Deze is destijds eenzijdig voorzien van Duitse liedtekst van Schubert. Nu tien jaar na dato zal deze op locatie aan de achterzijde van de sculptuur worden voorzien van de Nederlandse vertaling/hertaling van Jan Rot. Gedurende de periode 2018/2019 zal van Zijp telkens een aantal letters toevoegen, zodat de tekst door de tijd op de sculptuur zal groeien. Bedoeling is dat  rond de zomer 2019 de volledige tekst ( 25 meter ) in de steen gebeiteld zal staan.