Menu
201505157xSoloGjaltBlaauw7 x Solo: De Hortus Botanicus in Haren wordt in de zomer een beeldenpark. 
Van 23 mei tot en met 20 september 2015 verandert de Hortus in een beeldenpark. Zeven kunstenaars uit de Eems-Dollard Regio, waaronder kringlid Gjalt Blaauw gaan de tuinen vullen met hun prachtige abstracte en figuratieve werken gemaakt van uiteenlopende materialen als hout, ijzer, staal, brons en natuursteen. 
 
De Hortus organiseert sinds 2011 jaarlijks een beeldenexpositie. De eerste jaren werd alleen werk van kunstenaars uit de noordelijke provincies tentoongesteld. De expositie ‘VLEUGELS VERBEELD’ werd in 2014 mede namens de NKvB georganiseerd. Hieraan namen kunstenaars uit heel Nederland deel.

Voor de tentoonstelling in 2015 zijn organisatoren Tom van Weerden en kringlid Henk Vos de grens overgestoken. Ze hebben drie kunstenaars uit Noord Duitsland benaderd om met vier Groningse collega-beeldhouwers hun werk te tonen. Dit leidt tot zeven solo-tentoonstellingen op het 20 hectare grote terrein. De deelnemers zijn kringlid Gjalt Blaauw, Egbert J. Bos, Anita Franken en Jeff Depassé uit Groningen en de Duitsers Peter Könitz, Claus Wettermann en Georg Willms.

HORTUS BOTANICUS HAREN [Groningen, NL]
Kerklaan 34 - 9751 NN - Haren
 
Dagelijks geopend - Täglich Geöffnet 10.00 - 17.00