Menu

Beelden maken het Hof

6 september – 28 oktober 2012

Beeldhouwers exposeren in de voormalige huisvesting van Pulchri (1861-1887) in het kader van het 165 jarig bestaan; Hofje van Nieuwkoop, Warmoezierstraat Den Haag.

Tot en met 28 oktober veranderen Pulchri-beeldhouwers het Hofje van Nieuwkoop in een beeldig hofje in het kader van het 165 jarig bestaan van de vereniging. Van 1861 tot 1887 huurde Pulchri Studio de Regentenkamer van het door Pieter Post ontworpen 17e eeuwse Hofje met gebruik van de tuin, waar een kegelbaan werd aangelegd.
Met een dertiental beelden keert Pulchri na 150 jaar terug op de voormalige bestemming om te vieren dat zij destijds voor het eerst de beschikking kregen over een grote tekenzaal en een sociëteitsruimte met een kastelein. In de vergadering van 15 januari 1861 ontvouwde Hardenberg het grootse plan hiervoor. De huur was Fl. 585,- per maand. Alleen schilders konden toen lid zijn van de vereniging, nu zijn de disciplines uitgebreid met beeldhouwers, fotografen, architecten en grafici. De tentoonstelling kwam tot stand door medewerking van Max Danser, bestuurslid van het Hofje.

De deelnemende beeldhouwers zijn Kringlid Yke Prins, samen met André van Lier; Mari Serraris; Ingrid Rollema; Zeger Reijers; Tineke van Veen; Piet Warffemius; Loek Bos; Phil van der Klundert; Tineke Nusink; Vittorio Roerade; Rozemarijn Lucassen en Marijke Gémessy.

De expositie werd geopend door de heer Rabin Baldewsingh, wethouder van Volksgezondheid, Media, Duurzaamheid en Organisatie. De beeldentuin in Het Hofje van Nieuwkoop aan de Warmoezierstraat (t/o ingang poli Ziekenhuis Westeinde) is dagelijks te bezoeken van 14  tot 17 uur.

www.pulchri.nl