Menu

De Kunstschouw is al jaren een begrip op Schouwen-Duiveland. Dit jaar is de 19e editie van deze manifestatie op het gebied van beeldende kunst in Zeeland. In het gevarieerde landschap van Schouwen-Duiveland strijken jaarlijks zo’n 200 kunstenaars neer uit binnen- en buitenland, op de voet gevolgd door duizenden kunstliefhebbers. Er wordt een podium geboden aan gevestigde kunstenaars en aanstormend talent. Het aanbod varieert van actuele kunst, experimentele installaties en performances tot meer gevestigde kunst.
Van 16 juni tot en met 24 juni 2012 kan men in de westhoek van Schouwen een route volgen langs maar liefst 40 kunstzinnige tussenstops op authentiek Zeeuwse lokaties zoals bijvoorbeeld oude kerkjes, boerenschuren, hofstedes, villa’s en tuinen, een boswachterij en een nog werkende graanmolen.

Een van de deelnemers is aspirantkringlid Catharina van de Ven. Van haar is ruimtelijk werk te zien In de Boogerd, Vertonsweg 2, Burgh-Haamstede. Op alle lokaties is de toegang gratis. Openingstijden van 10.00 - 17.00 uur. De kerken gaan alleen op zondag iets later open, om 13.00 uur. Raadpleeg het Kunstschouw Magazine voor avondopeningstijden en actuele afwijkingen. De officiële opening is op 15 juni 2012 om 19.30 uur in de kerk van Noordwelle met daarna een feestelijke vernissage met hapje en drankje in het Dorpshuis.
http://www.kunstschouw.nl