Menu

20120526kunstRAI-CVernooij.jpgOp de KunstRai is bij Gallery 9 (stand 9) klein werk te zien van kringlid Coen Vernooij. De KunstRAI is van woensdag 30 mei t/m zondag 3 juni 2012 in Amsterdam RAI. Op 30 mei wordt de beurs rond 18.00 uur officieel geopend door Lidewij Edelkoort, trend forecaster en winnaar van de Prins Bernhard Cultuur Prijs 2012.

De KunstRAI is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse kunst en hedendaagse toegepast kunst uit binnen- en buitenland:een publieksbeurs met 70 toonaangevende galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het historisch rijke Nederlandse aanbod van beeldende kunst, toegepaste kunst en design weerspiegelt. Acht jonge, innovatieve galerieën is gevraagd om in speciale stands onder de naam ‘RawEdges’ het werk van talentvolle aankomende kunstenaars te tonen. De galerieën zijn geselecteerd door Bob Smit, galeriehouder en organisator van de nieuwe kunstbeurs RAW in Rotterdam.

Aangepaste openingstijden, uitgebreide catering en diverse activiteiten zorgen ervoor dat de KunstRAI dit jaar nog meer het karakter van een evenement heeft. De Cult Club organiseert tijdens de openingsavond een street-art bikinishow met veiling onder de titel: I’d swear it was Summer! Na sluiting van de beurs is er een afterparty op Station RAI in het atelier van kunstenaar Hugo Kaagman. De legendarische grafisch ontwerper Anthon Beeke, die van 1994 t/m 2002 de bekende serie affiches voor de KunstRAI ontwierp, tekent in 2012 opnieuw voor het ontwerp van het KunstRAI affiche.

www.kunstrai.nl