Menu

Op vrijdag 25 mei van 10.00-17.00 uur vindt een ééndaags symposium plaats in het Apollohotel, Agoraweg 11, NL-8224 BZ Lelystad. Dit symposium heeft als titel Verre reizen, nieuwe ontdekkingen: ambacht en innovatie. Er wordt ingegaan op het gegeven dat veel (keramisch) kunstenaars naar China gaan en daar hun werk (laten) uitvoeren of zich er tijdelijk vestigen in een eigen atelier. Met presentaties van kringleden Wil van Blokland en Joop Haring en Tineke van Gils, Adriaan Rees en anderen.

Tijdens de lunch wordt een bezoek gebracht aan het Provinciehuis van Flevoland dat zich op 10 minuten loopafstand van het hotel bevindt. Hier is een tentoonstelling ingericht met werk van kunstenaars (waaronder Tineke van Gils, Adriaan Rees, Wil van Blokland, Joop Haring, Nick Renshaw) die naar China gaan of er meerdere malen geweest zijn.

Inschrijven voor dit symposium bij Annemiek Eradus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten bedragen slechts € 25,-. Vermelden om welk symposium het gaat.

Provinciehuis Flevoland, Visarenddreef 1, NL-8232 PH Lelystad. Open: maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur. De tentoonstelling Verre reizen, nieuwe ontdekkingen loopt van 12 mei t/m 16 juni 2012.

Op 12 mei vindt tevens de start plaats van de Biënnale Nieuw Land Nieuwe klei / New land New clay 2012.

Na de succesvolle eerste aflevering in 2010 organiseert De Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) in 2012 voor de tweede keer de keramiekbiënnale Nieuw land Nieuwe klei in paviljoen De Verbeelding in Zeewolde. Het thema is Ondersteboven / Topsy-turvy.
Voor de aflevering in 2012 werden keramisten en keramisch kunstenaars uit Nederland en België uitgenodigd een werk voor deze biënnale in te sturen. Naast een tentoonstelling van de geselecteerde werken vinden diverse activiteiten plaats op meerdere locaties in de provincie Flevoland.

www.nvk-keramiek.nl