Menu

ActieNKvBmidresManifestatie Nederlandse Kring van Beeldhouwers

Acht kunstenaars van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) gaan monumentale beelden maken en stoken van klei uit de Belgische Rupelstreek in Boom. Tussen de droogloodsen, werkplaats, ringoven en paardenstallen van de voormalige steenbakkerij Frateur slaan de beeldhouwers letterlijk hun tenten op en steken de handen uit de mouwen.
Na een droogperiode van twee maanden worden de beelden gestookt in veldovens. Het opbouwen van de ovens en het stoken van de beelden met hout uit de omgeving duurt 48 uur. Vooral ’s avonds bieden de lekkende en opvlammende vuren een spectaculaire aanblik. Verleden jaar trok deze manifestatie veel aandacht van buurtbewoners en Nederlandse en Belgische bezoekers. Zij konden niet alleen (iets van) het proces van klei tot beeld volgen, maar ook met de kunstenaars praten over het hoe en waarom van de beelden. De manifestatie trok dan ook veel aandacht van de Belgische televisie en de landelijke nieuwsbladen.

Kunstenaars
Marieke Geerlings, Joop Haring, Anki van de Kamp, Marian Meerbeek, Hans Reijnders, Johan Sietzema, Rita van der Vegt, Thea van Vliet en Lucie van der Zijde

Boetseerperiode 4 tot en met 13 juni 2011
Stook 3 en 4 september 2011

Ook dit jaar zijn geïnteresseerden van harte welkom. Boom ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Antwerpen, op anderhalf uur rijden van Utrecht.

Aanvullende informatie, beeldmateriaal en interviews Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook : Vuurwerk in Boom