Menu
20160524HildoKropEZT Een NKvB-tentoonstelling van 11 juni tot en met 2 oktober 2016
 
 
 
In 1918 nam Hildo Krop met enkele andere beeldhouwers, onder wie Joseph Mendes da Costa, Oswald Wenckebach en Mari Andriessen, het initiatief tot de oprichting van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Ook was Krop één van de deelnemers aan de eerste tentoonstelling die de Kring in het Stedelijk Museum in Amsterdam organiseerde (januari/februari 1919).
 
Het huidige landelijke bestuur van deze belangenvereniging van beeldhouwers nam in de tweede helft van 2014 contact op met het bestuur van het Hildo Krop Museum Rams Woerthe. Het doel was om, in de aanloop naar het eeuwfeest van de (inmiddels genoemde) NKvB in 2018, enkele jaren eerder, als een soort pilotproject, een expositie te organiseren in Krops geboorteplaats Steenwijk. 
 
Onder het motto Hildo Krop, erven zonder testament, staat gedurende een aantal maanden, in en rond de Jugendstil-villa Rams Woerthe, het werk opgesteld van tien, uit het gehele land afkomstige, NKvB leden.
 
De deelnemende exposanten zijn: Petra Boshart, Mieke Kleinendorst, Marina van der Kooi, Rob Schreefel, Eja Siepman van den Berg, Joep Struyk, Catharina van der Ven, Helen Vergouwen, Marcel van Zijp en Gonda van der Zwaag.
 
Bijna honderd jaar na die eerste expositie in Amsterdam tonen nu in 2016 een groep beeldhouwers als erven van Krop hun werk, in en rond het museum dat zijn naam draagt.
 
De expositie wordt zaterdag 11 juni om 15.00 uur geopend door de kunsthistoricus dr. J.L.L. (Louk) Tilanus uit Leiden.
 
De organisatie is buitengewoon ingenomen met het feit dat de Provincie Overijssel, de gemeente Steenwijkerland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel deze tentoonstelling mede mogelijk hebben gemaakt.
 
HILDO KROP, ERVEN ZONDER TESTAMENT
 
11 JUNI T/M 2 OKTOBER 2016 
VILLA RAMS WOERTHE 
GASTHUISLAAN 2, 8331 MX STEENWIJK 

 
Openingstijden: di., wo., do., za., zo., van 11.00-16.00 uur • Entreeprijzen: Volwassenen: € 7,-
Kinderen t/m 12 jaar: gratis • Jongeren t/m 18 jaar: € 5,- • Museumkaart: gratis

Deze zomer vinden ook lezingen plaats in Amsterdam: Lezingen Hildo Krop en de Amsterdamse school.