Menu
'Alles heeft een prijs'


Meermin


Sehnsucht 01


Titia Eggen IMG_2010.V.08


 

>>> NKvB-expositie Narcissus in Tytsjerk

AfficheNarcissusMidres Beeldententoonstelling Narcissus over eigenliefde in park Vijversburg

Narcissus is het thema van de tentoonstelling die de Nederlandse Kring van Beeldhouwers van 27 augustus tot en met 28 oktober 2012 in park Vijversburg te Tytsjerk organiseert. Vijftien kunstenaars uit het hele land geven vorm aan de mythe over deze beeldschone jongeman. De laatste tentoonstelling in de beslotenheid van het bestaande park, dat volgend jaar groots uitbreidt.

In de Griekse Oudheid deed de mythe de ronde, dat Narcissus lang en gelukkig zou leven, zolang hij niet wist hoe mooi hij was. En dat was hij! Iedereen werd verliefd op hem, zo ook de nimf Echo. Dat deed hem weinig toen hij zijn eigen spiegelbeeld in het water zag. Hij kon zijn ogen er niet vanaf houden en vergat alles en iedereen om zich heen. Op de plaats waar hij stierf, kwam parmantig een gele bloem op, een ‘narcis’.

Het thema Narcissus sluit prachtig aan bij de vijvers in park Vijversburg. En bij de aandacht voor ons uiterlijk, die steeds extremere vormen aanneemt. Met de belofte van eeuwige schoonheid in het verschiet en onverdraagzaamheid als keerzijde.

IJdele namaakbomen

Variërend van een enorme piepschuimen eiland, tekst drijvend in het water, een lachspiegelobject, ijdele namaakbomen, echoënde stenen, zich herhalende geometrische vormen, tot een verstild klassiek beeld duikt het thema telkens in een andere gedaante op. Tussen hoge bomen, groen en water.

Narcissus
Een expositie van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers, Park Vijversburg, Tytsjerk

Werk van de NKvB-leden Joost Barbiers, Maria Bemelmans, Gjalt Blaauw, Femke van Dam, Adri A.C. de Fluiter, Marieke Geerlings, Marco Goldenbeld, Merel Holleboom, Anki van de Kamp, Erik van Maarschalkerwaard, Rob Schreefel, Eja Siepman van den Berg, Dick Simonis, Lia Versteege, Gonda van der Zwaag

26 augustus tot en met 28 oktober 2012
Dagelijks geopend van 10.00 - 16.00 uur
Toegang gratis

Rondleidingen op aanvraag
Speciaal programma voor scholen

www.vijversburg.nl
www.NKvB.nl

20120814NarcissusUitn2lowres