Menu

Galerie Ranta-Iso bestaat nu bijna twee jaar. Galeriehoudster Marjatta Peuhkurinen, is zelf ook een kunstenaar, en kent de behoeftes van de kunstenaars goed. Zij heeft haar opleiding op Academie Minerva in Groningen gedaan, en gewerkt als beroepskunstenaar vanaf haar eindexamen in 1983 tot nu toe. In het eerste jaar 2008 zijn er acht tentoonstellingen georganiseerd.

Galerie Ranta-Iso

Trekweg naar Onderdendam 5b

9951 TE Winsum

0595 444722

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De programmering voor 2009 is net klaar. Een paar exposities hebben een thema, en dan kun je kiezen, welk thema jou meest aanspreekt, en je ervoor opgeven. PESÄ expositie in mei zit vol, bij de anderen is er nog plaats. De expositieruimte meet 100 m², 34 strekkende meter wandruimte van 3 meter hoog. De kosten per expositie, bedragen € 300, (energiekosten, ontwerp-, druk- en verzendkosten van de uitnodigingen, verzekeringskosten en de openingskosten) worden gedeeld door de exposanten, dus met bijv. vijf exposanten kost het € 60. Verkoopcommissie is 25. De exposities en de kunstenaars worden gemeld op www.galeries.nl

Er zijn ook drie salons: Wintersalon, Zomersalon en Najaarsalon, die op basis van ”zelfbeheer” georganiseerd worden. Het ophangen van de kunstwerken doen de kunstenaars zelf, de deelnemers zorgen zelf voor de catering bij de opening, en nodigen klanten, vrienden en kennissen uit. De deelnemers suppoosten volgens een rooster (zaterdag of zondag), die gemaakt is door de galeriehouder in overleg met exposanten. De huur van de expositieruimte per salon is 150 euro (vijf weken). Bij de salons wordt “een wisselprincipe” gehanteerd: Per week mag de exposant een van zijn kunstwerken vervangen door een ander werkstuk van hem/haar (in overleg met de galeriehouder). De galerie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, uit Groningen 15 min. per trein (spoortraject Groningen-Rodeschool), plus loopafstand van het station 5 min. Het centrum van het dorp Winsum ligt op 5 min. loop afstand.

De website van de galerie is nog in opbouw, adres is er al wel: www.galerie-ranta-iso.nl. De exposities en kunstenaars bij Galerie Ranta-Iso staan op de site www.galeries.nl.