Menu

COÖRDINATOR CENTRUM BEELDENDE KUNST (CBK Schiedam)GEMEENTE SCHIEDAM, CLUSTER DIENSTVERLENING, AFDELING RUIMTELIJK GEBRUIK

Schiedam is geen Wassenaar. De historische jeneverstad heeft nooit tot de allerrijkste gemeentes van Nederland behoord en is lange tijd gezien als een typische arbeidersstad. Schiedam beschikt echter ook over prachtige monumenten, waaronder de vijf hoogste stadsmolens ter wereld en historische binnenhavens met allure. De stad heeft vele potenties. Schiedam werkt aan de groei en bloei van de stad; niet door vergroting van de omvang van de gemeente, maar door bewust te kiezen voor kwalitatieve groei.Voor ambtenaren in Schiedam wachten er tal van uitdagingen, want de stad met het schilderachtige centrum is allesbehalve af. De werkomgeving kenmerkt zich door korte lijnen en een informele sfeer. En de mensen voor wie je werkt, de Schiedammers zelf? Die zijn vaak zeer uitgesproken; ze kunnen je zeer kritisch volgen, maar je ook heel dankbaar zijn.

Het cluster Stedelijke OntwikkelingMet ruim 180 medewerkers is het cluster Stedelijke Ontwikkeling een van de grootste gemeenteclusters. Het cluster bestaat uit de afdelingen Projecten, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed & Grondzaken, Ruimtelijk Gebruik, Vergunningen & Handhaving en Beheer Openbare Ruimte.

Binnen het cluster wordt gewerkt aan omvangrijke projecten, zoals de revitalisering van de historische binnenstad en grote herstructureringsprojecten in woonwijken en op bedrijventerreinen. Dan moet je wel weten wat er leeft in de stad.

De afdeling Ruimtelijk Gebruik

Binnen de afdeling Ruimtelijk Gebruik worden twee teams gevormd die elk onder aansturing van een teamleider opereren. Het team Wonen & Milieu en het team Economische zaken, Toerisme & Cultuur. Binnen het laatste team is men druk bezig met het opstarten van een Centrum Beeldende Kunst (CBK). Het CBK zal uiteindelijk een plek krijgen in het nieuwe cultuurhuis van Schiedam, het Wennekerpand. Het CBK Schiedam bestaat uit drie pijlers; participatieprojecten (o.a. in wijken), de kunstuitleen en een servicebureau (voor kunstenaars, bedrijven en scholen).

Het CBK Schiedam richt zich in hoofdzaak op de bewoners en creatieven van Schiedam, maar heeft zeker voldoende ambitie om ook landelijke bekendheid te verwerven. Het CBK Schiedam zal zich gaan ontwikkelen tot een culturele dynamische plek waar mensen graag komen. Het centrum, richt zich nadrukkelijk niet alleen op beeldende kunst, maar ook op vormgeving en andere culturele disciplines.Voor het CBK Schiedam zoeken wij per 1 april 2009 een

COÖRDINATOR CENTRUM BEELDENDE KUNSTm/v, 28 uur per week

De coördinator is de spil van het nieuwe CBK Schiedam. Je hebt een brede taak, met veel afwisseling. De organisatie zelf is klein maar heeft een breed netwerk.Als coördinator initieer en organiseer je tentoonstellingsprogramma's, lezingen en workshops. Je hebt contact met scholen en met alle netwerken in de wijken en bent verantwoordelijk voor het verbreden van het netwerk (ook buiten Schiedam). Daarnaast coördineer je de medewerkers van het CBK, bewaak je de jaarbegroting en draag je zorg voor algemene bureauwerkzaamheden, zoals het verwerken van de post, het ontvangen van gasten en het inkopen van benodigdheden.

Deze functie vereist uitstekende mondelinge en communicatieve vaardigheden, organisatorisch vermogen, affiniteit met de culturele sector en een planmatig inzicht. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het snijvlak van kunst, cultuur en samenleving. Je hebt kennis of aantoonbare affiniteit met de beeldende kunst in de meest brede zin en hebt gevoel voor lokale cultuur politiek. Je herkent talent en kwaliteit, hebt een proactieve houding en bent accuraat. Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om buiten kantooruren en om de week op zaterdag te werken.Op dit moment is de kunstuitleen reeds geopend. Een kwartiermaker heeft in opdracht van de Gemeente Schiedam een visie geschreven voor het nieuwe CBK Schiedam en zij zal ook grotendeels het eerste jaar programmeren (2009). De coördinator zal zich naast de reguliere werkzaamheden gaan bezighouden met het ontwikkelen van een jaarprogramma 2010, gebaseerd op de visie.

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 3.418,00 bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.De inschaling is indicatief. Het betreft een nieuwe functie binnen de gemeentelijke organisatie en moet nog worden beschreven en gewaardeerdVoor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer J.A.H. van Sasse van IJsselt, afdelingsmanager Ruimtelijk Gebruik, telefoonnummer 010 - 219 1781. Voor informatie rondom de procedure kun je contact opnemen met mevrouw K. van der Tuijn, P&O adviseur, 010 - 219 1328.

Heb je belangstelling voor de functie, dan kun je tot en met 5 maart 2009 een gemotiveerde reactie met C.V. sturen naar de afdeling P&O, t.a.v. mevrouw K. van der Tuijn, P&O adviseur, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Per email kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. coördinator CBK

www.schiedam.nl