Menu

deolifantnijmegen.jpgKunstenaarscentrum De Olifant is de enige instelling in Nederland waar professionele kunstenaars zelf brons en aluminium kunnen gieten. Niet alleen kunstenaars uit Nijmegen en omgeving, maar uit het hele land en zelfs van over de grens, komen naar De Olifant om hun werk te realiseren.

 

Het hele proces van het gieten wordt in de werkplaats van De Olifant gefaciliteerd. Het unieke van De Olifant is dat de kunstenaar het hele gietproces van begin tot einde in eigen hand heeft. Een kunstenaar die zelf giet, gaat onderzoeken, uitproberen en gaat het gietproces zodanig naar zijn hand zetten dat grenzen overschreden worden. De Olifant biedt die ruimte en zo ontstaat er kunst die anders niet ontstaan zou zijn.

deolifantgieten02.jpgAfhankelijk van het aanbod wordt er elke week of desgewenst twee keer per week gegoten. De wachttijden zijn over het algemeen kort wat vaak betekent dat iets dat deze week is ingevormd de volgende week gegoten wordt. De kroes heeft een capaciteit van 5 kg was per gietronde; dat is maximaal 50 kg brons of 18 kg aluminium per mal. De entreekosten zijn € 7,50 per dagdeel. De materialen en stookkosten worden verrekend naar verbruik en van het brons of aluminium betaal je hetgeen je meeneemt. De materiaalkosten zijn dagprijzen met een vaste overslag van De Olifant. De arbeid lever je in principe zelf wat gieten bij De Olifant aantrekkelijk maakt. De kosten zijn relatief laag. Voor actuele prijzen kan je het best even contact met De Olifant opnemen.

Voor de beginners in het ambacht zijn er twee keer per jaar cursussen. Het is mogelijk om op afspraak persoonlijk begeleid te worden. De kosten zijn dan € 45, - per dagdeel. Kunstenaars die met hun cursisten willen komen gieten zijn welkom. We faciliteren community-art projecten waarbij bijvoorbeeld grote groepen kinderen een klein werkje in brons kunnen gieten. De Olifant voert ook werk uit voor derden. Verder wordt de expertise van de kunstenaars van De Olifant ingezet voor het onderhoud en de restauratie van beelden.

Kijk voor meer informatie op www.de-olifant.nl of neem contact op met Daan van Neerven, de beheerder van De Olifant, tel 024 3607745