Menu
Een leesbare en begrijpelijke omschrijving over de toepassing van het 9%- of 21%-tarief omzetbelasting is hier te vinden:
https://beeldrijk.org/bibliotheek/kunst/kunst-en-belasting/beeldende-kunst-belast-met-9-of-met-21-btw/
De grootste belangenorganisaties van zelfstandigen hebben de contouren geschetst van een collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen. Belangrijk kenmerk van deze pensioenregeling is vrijwilligheid. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel ze periodiek inleggen. Dit mag ook flexibel, gezien de wisselende inkomsten van zzp'ers.

deolifantnijmegen.jpgKunstenaarscentrum De Olifant is de enige instelling in Nederland waar professionele kunstenaars zelf brons en aluminium kunnen gieten. Niet alleen kunstenaars uit Nijmegen en omgeving, maar uit het hele land en zelfs van over de grens, komen naar De Olifant om hun werk te realiseren.

 

Als er iets erg irritant is dan zijn het klanten die niet betalen en dat je achter je geld aan moet. Negatieve, nutteloze energie waar je helemaal niks aan hebt... Je hebt een product of dienst geleverd en alles was in orde en vervolgens betaalt de klant zijn rekening maar niet. Wat moet je doen om er voor te zorgen dat je toch het geld binnen krijgt, zonder er zelf maanden achteraan te moeten bellen, mailen en brieven sturen? Een goed debiteurbeleid kan hier heel veel tijd en ergernis voorkomen.