Menu

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Gespreksavond Invest Conferentie

Woensdag 29 augustus 2012, 20 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Toegang: gratis
Aanmelding: verplicht (zie www.stroom.nl)
Moderator: Arno van Roosmalen
(directeur Stroom Den Haag)

Jaarlijks organiseert Stroom Den Haag de Invest Conferentie als extra impuls voor kunstenaars aan wie in het voorafgaande jaar een Invest subsidie is toegekend. De conferentie bestaat uit een programma van atelierbezoeken, presentaties en informele ontmoetingen tussen (inter)nationale curatoren en het Haagse kunstenveld. Aan het begin van de -verder besloten- conferentie vindt o.l.v. Arno van Roosmalen een publieke gespreksavond plaats waarbij de gasten bevraagd worden naar hun rol en positie als curator.

Van 28 t/m 31 augustus vindt in Den Haag de Invest Conferentie plaats. Doel hiervan is om de zichtbaarheid van Haagse kunstenaars te vergroten, reflectie op hun werk te bieden en in het verlengde daarvan de bekendheid met hun werk te stimuleren.

 

Stroom heeft dit jaar de volgende curatoren uitgenodigd:
Marwa Arsanios (98 Weeks Project Space, Beirut, Libanon)
Liz Burns (Fire Station, Dublin, Ierland)
Adnan Yildiz (Künstlerhaus Stuttgart, Duitsland)
Xander Karskens (De Hallen, Haarlem)
Larissa Harris (Queens Museum, New York)
Simon Delobel (Verbeke Foundation, Kemzeke, België)

De PRO Invest is een subsidie die jonge, pas afgestudeerde kunstenaars in staat stelt zich verder te ontwikkelen. De kunstenaars die in 2011 deze subsidie ontvingen zijn: Melissa Cruz Garcia, Angeline Dekker, Gordan Savicic, Lilian Kreutzberger, Lars Kynde, Amir Tirandaz en Selena Savic. Meer informatie over deze kunstenaars, zie www.haagsekunstenaars.nl.

De gespreksavond is tevens in het kader van Return on Invest, de huidige tentoonstelling bij Stroom, die een selectie werken presenteert van negen talentvolle kunstenaars die tussen 2007 en 2011 een PRO Invest ontvingen.

www.stroom.nl